אוכל
ארוחת שישי • מתכון לפרגיות וגזר ברוטב מייפל
 פרגיות עם גזר ברוטב מייפל   צילום : מתוך התכנית 
לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על המתכון מתוך התכנית השלישית • ארוחת שישי - נתחי פרגיות וגזר עם בצל מטוגן ורוטב מייפל מתקתק. רביעי, 21:00 ערוץ 10

הוראות מקדימות:

  • קולפים את הבצלצלים.

 

כלי מטבח

קרש חיתוך |  סכינים | מגבת מטבח + נייר ניגוב | סכו"ם | מלקחיים | שפכטל עץ | קערה | קולפן ירקות | קערית | מסחטת מיץ | מחבת גדולה או סיר שטוח ורחב עם מכסה | צלחת | קערת הגשה מרכזית + כף הגשה

 

פרגיות וגזר ברוטב מייפל

רוטב מיוחד שמשלב את מתיקות המייפל עם החריפות העדינה של הצ'ילי.   

 

מצרכים:

750 גרם פרגיות שלמות מנוקות בלי העור

2 כפות שמן זית

8 בצלצלים קטנים מאוד, קלופים - אם אין בצלצלים אפשר בצלים קטנים

5 גזרים גדולים

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

5 עלי מרווה שלמים

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב:

1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי

2 כפות מיץ לימון / לימון שלם

4\3 כוס מים רותחים

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ'ילי יבשים

3 כפות עירית קצוצה להגשה

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הפרגיות לשלושה-ארבעה חלקים.
  • קולפים את הגזרים, חותכים אותם ל 3-4 חתיכות ואז לאורכן, כדי שיספיקו להתרכך. מוסיפים אותם לקערה יחד עם הבצלצלים והג'ינג'ר.
  • מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  • מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, משחימים בו את העוף, ממליחים ומפלפלים.
  • מוציאים את העוף, מוסיפים כף שמן, מטגנים בסיר את המרווה, הג'ינג'ר, הבצלים והגזרים כשלוש דקות. מוסיפים פלפל ומלח.
  • מחזירים את העוף לסיר, יוצקים פנימה את הרוטב, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים רבע שעה מכוסה.
  • מסירים את המכסה, מבשלים עוד חמש דקות על להבה גבוהה.
  • מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את העירית ומגישים.

 

ארוחת שישי

מנה ראשונה: סלט עגבניות עם בצל מקורמל

קינוח: קציפת תותים עם תותים טריים וגליליות

 

הכנתם את הפרגיות? צלמו, שלחו לנו ואולי תזכו בפרס 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10