אוכל
מתכון לאוסובוקו עגל עם ירקות שורש
 מנה חורפית של אוסובוקו עגל שתחמם לכם את הימים הקרים   צילום : מתוך התכנית 
מנה חורפית שמצריכה בישול ארוך לספיגה מירבית של הטעמים. אוסובקו עגל עם שלל ירקות שורש ורוטב סמיך ומפנק

מצרכים: 

1 ק"ג שוק עגל פרוס לפרוסות בעובי של 3 ס"מ

שמן זית

2 גזרים

10 בצלי שאלוט

10 שיני שום קלופות

2 מקלות סלרי

גרדת לימון

גרדת תפוז

בצל סגול

5 כפות סילאן

1/2 בקבוק יין אדום

כף תימין

כף פפריקה מתוקה

קמח לקימוח הבשר

פטרוזיליה

כוס מים

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר רחב שמן זית מקמחים את נתחי הבשר וסוגרים אותו מכל הצדדים עד להשחמה.
  • פורסים את הגזרים והסלרי, קולפים וחוצים את בצלי השאלוט.
  • קוצצים את הפטרוזיליה.
  • מוציאים את נתחי הבשר מהסיר ומוסיפים לסיר את כל הירקות לטיגון של 3 דקות.
  • מתבלים את הירקות שבסיר עם תימין ופפריקה ומערבבים. 
  • מוסיפים לסיר את שיני השום ומזליפים על תערוב הירקות 5-6 כפות סילאן.
  • מחזירים את נתחי הבשר אל תוך הסיר, מוסיפים את היין וכוס מים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-3 שעות עד שהבשר מתרכך.
  • מגרדים מעל התבשיל גרידת תפוז, גרידת לימון, מפזרים בצל סגול קצוץ ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סלט שומר ואבוקדו

סלט חצילים

פנקייקס בננות

מוס שוקולד

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10