אוכל
ארוחה אסייתית • סלט עוף ויאטנמי
 סלט עוף ויאטנמי עם מלפפונים   צילום : מתוך התכנית 
לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על מתכון מתוך התכנית הרביעית • ארוחה אסייתית - סלט עוף ויאטנמי עם מלפפונים ורוטב סויה. ראשון, 21:00 ערוץ 10

כלי מטבח:

קרש חיתוך | סכינים | מגבת מטבח + נייר ניגוב | סכו"ם | מחבת טפלון קטנה | מחבת בינונית  | שפכטל עץ | מלקחיים | מסחטת מיץ + קערית | פומפייה דקה | קולפן ירקות | קערת הגשה + כפות סלט | הגשה: צלחת מרכזית + כף הגשה או מקלות צ'ופסטיק

 

מצרכים:

1 חזה עוף (חצי פרפר) מנוקה

כף שמן

2 כפות רוטב סויה קיקומן

1 כף סוכר חום

לימון שלם

2 כפות גרגירי שומשום

מלח, פלפל

 

עוד צריך:

4 מלפפונים קטנים וטריים

3 בצלים ירוקים טריים ושטופים

חצי חבילת נבטים טריים ושטופים

 

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה קיקומן

פלפל אדום חריף טרי

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי/לימון שלם

2 כפיות שמן שומשום

1 כף סוכר

1 שורש ג'ינג'ר טרי קלוף

 

אופן הכנה:

  • קולים 4 כפות שומשום על מחבת יבשה קטנה כשתי דקות, תוך ערבוב (קולים את הכמות למנה הראשונה והשנייה).
  • חותכים את חזה העוף קודם לחצי לרוחב ואז לרצועות רוחב דקות ככל האפשר.
  • שמים את השמן במחבת טפלון וכשהוא חם, מערבבים פנימה את חזה העוף ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות, עד שהעוף משנה צבעו ללבן. מתבלים במלח ופלפל.
  • יוצקים פנימה את הסויה, סוכר ומיץ לימון ומבשלים עוד שתי דקות, עד שלא נשארים נוזלים במחבת. שמים בקערה.
  • חותכים את המלפפונים לחצי לרוחבם ואחר כך למקלות של כחצי ס"מ לאורכם (כמו רצועות העוף).
  • את הבצל הירוק חותכים לפיסות של 4-5 ס"מ.
  • שמים את כל חומרי הסלט בקערה. קולפים את הג'ינג'ר ומגרדים על פומפיה דקה. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית קטנה, יוצקים על הסלט ומערבבים היטב.
  • מפזרים את השומשום על הסלט.
  • (שומרים מחצית מהשומשום למנה הבאה).
 

ארוחה אסייתית

מנה עיקרית: קוביות סינטה בזיגוג אסייתי וברוקולי

מנה אחרונה: אננס מזוגג בג'ינגר ורום

 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10