אוכל
ארוחה אסייתית • קוביות סינטה עם ברוקולי
 קוביות סינטה בזיגוג אסייתי וברוקולי   צילום : מתוך התכנית 
לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על מתכון מתוך התכנית הרביעית • ארוחה אסייתית - קוביות סינטה עם ברוקולי ברוטב סויה. ראשון, 21:00 ערוץ 10

כלי מטבח

קרש חיתוך | סכינים | מגבת מטבח+נייר ניגוב | סכו"ם | שפכטל עץ | מלקחיים | מחבת טפלון | קערה | מסחטת מיץ וקערית | פייה דקה  | סיר עם מים רותחים + מכסה | כף מחוררת | מסננת | קערה רחבה | מי קרח | צלחת הגשה מרכזית + כף או צ'ופסטיק 

 

מצרכים:  

800 גרם סינטה מיושנת מנוקה לגמרי משומן

2-3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס

1 כף עלי תימין (עלים שלמים)

ראש ברוקולי שלם

2 בצלים ירוקים קצוצים

 

לזיגוג:

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות מיץ לימון

2 כפות סוכר חום

2 כפות רוטב סויה קיקומן

1 כף ג'ינג'ר מגורד

פלפל גרוס

2 כפות שומשום קלוי 

  

אופן הכנה:

• מתחילים בהכנת הרוטב. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב: סויה, ג'ינג'ר, בלסמי, לימון, סוכר ופלפל. עדיין לא ממליחים.

• חותכים את הברוקולי ומכניסים לסיר עם המים הרותחים כשלוש-ארבע דקות. מסננים.

• חותכים את הבשר לקוביות גדולות של כ-3-4 ס"מ. שמים בקערה, מערבבים עם מלח, פלפל, תימין ומעט שמן זית, כשתי כפות.

• מחממים מחבת טפלון עם 2 כפות שמן זית וכשהמחבת חמה מאד, מכניסים פנימה את הקוביות. צורבים יפה כדקה מכל צד עד שהקוביות שחומות.

• בינתיים קוצצים את הבצל ירוק.

• יוצקים למחבת את הרוטב. בעזרת מלקחיים מסובבים את הבשר כשתי דקות עד שהם מזוגגים יפה בתערובת. לקראת הסוף מוסיפים את הברוקולי.

• מערבבים פנימה את השומשום, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ.

 

ארוחה אסייתית

מנה ראשונה: סלט עוף ויאטנמי עם מלפפונים

מנה אחרונה: אננס מזוגג בג'ינגר ורום

 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10