אוכל
ארוחה עד 99 ש"ח • פתיתים עם קישואים
 סלט פתיתים עם קישואים גבינה וזיתים   צילום : מתוך התכנית 
לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על מתכון מתוך התכנית השישית • ארוחה עד 99 ש"ח - סלט פתיתים עם קישואים, גבינה בולגרית וזיתים. ראשון, 21:00 ערוץ 10

כלי מטבח

סיר פסטה עם מים רותחים |מסננת | קרש חיתוך | סכינים | קערה גדולה | מגבת מטבח | סכו"ם | מלקחיים | מחבת טפלון גדולה | צלחות הגשה | שפכטל עץ | מסחטת מיץ + קערית | קעריות קטנות | קערת הגשה פסטה

 

מצרכים: 

1 כוס פתיתים

3 קישואים קטנים וטריים

2 שיני שום קלופות

1 בצל אדום קלוף

5 עלי מרווה

שליש כוס זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס מאד

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי /לימון שלם

מלח, פלפל שחור גרוס

חופן פטרוזיליה

20 עלי נענע

100 גרם גבינה בולגרית

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפתיתים בסיר עם מים כחמש שש דקות, כמו פסטה. מסננים ושוטפים במים ברז. מסננים היטב.
  • קוצצים את הבצל הסגול ואת השומים.
  • קוצצים את הזיתים השחורים המגולענים.
  • חותכים את הקישואים לאורכם ל-4 חלקים לאחר כך לקוביות.
  • שמים את השמן במחבת טפלון רחבה עם עלי המרווה. כשהשמן חם מאד, מכניסים פנימה את הבצל, שום וקישואים, מלח ופלפל ומטגנים כשלוש ארבע דקות.
  • מוסיפים את הזיתים הקצוצים.
  • מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד שתי דקות.
  • קוצצים את הפטרוזיליה ומפוררים את הגבינה.
  • מערבבים את תערובת הקישואים לקערת הפתיתים, ומוסיפים פטרוזיליה ונענע.
  • מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את הגבינה המפוררת.

 

ארוחה עד 99 ש"ח

מנה עיקרית: חזה עוף עם פטריות בחרדל ולימון

מנה אחרונה: בננות מזוגגות על עוגה בחושה עם רוטב שוקולד

 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10