אוכל
אהרוני בפיתה • חציל קלוי עם יוגורט וטחינה
 חציל קלוי עם יוגורט וטחינה   צילום : מתוך התכנית 
לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על מתכון מתוך התכנית החמישית • "אהרוני בפיתה" - חציל קלוי עם יוגורט וטחינה. ראשון, 21:00 ערוץ 10

כלי מטבח

קרש חיתוך | סכינים | מגבת מטבח+נייר ניגוב | סכו"ם | שפכטל עץ | מלקחיים | רשת צלייה | מסננת + צלחת | קערה | מברשת | מחבת פסים | קערה בינונית | מטרפה קטנה | מסחטה + קערית | כותש שום | צלחת מלבנית ארוכה + כף

 

מצרכים:

2 חצילים טריים ומוצקים, רצוי בלאדי - חצילים קטנים

1 פלפל ירוק חריף טרי

2 בצלים ירוקים

1/3 כוס טחינה גולמית

3/4 כוס יוגורט

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי /לימון שלם

2 כפות שמן זית

2-3 שיני שום שלמות

מלח, פלפל שחור גרוס

פיתה פרנה

 

אופן הכנה:

  • קולים את החצילים על להבת הכיריים, הופכים עם מלקחיים, עד שהם רכים ומפוייחים. מוציאים בזהירות למסננת ומקררים כחמש דקות.
  • בינתיים: קוצצים את הבצלים הירוקים, פורסים את הפלפל הירוק החריף.
  • פורסים לרבעים פיתה "פרנה", מורחים אותה בשמן וקולים על מחבת פסים חמה כשתי דקות.
  • מערבבים בקערה את הטחינה עם היוגורט, מוסיפים את השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
  • קוצצים את החצילים על קרש העבודה קיצוץ גס.
  • מערבבים את החצילים עם רוטב היוגורט, טועמים ומתקנים תיבול.
  • שמים על צלחת מלבנית את רבעי הפיתה, מעל כל רבע שמים את סלט החצילים מפזרים מעל את הבצל הירוק והפלפל הפרוס, זולפים מעט שמן זית ומגישים.

 

ארוחה מזרח תיכונית - אהרוני בפיתה

מנה עיקרית: בשר טחון עם גרגירי חומוס 

מנה אחרונה: תפוחים מטוגנים עם סוכר וקינמון

 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10