אוכל
אהרוני בפיתה • תפוחים מטוגנים עם סוכר וקינמון
 תפוחים מטוגנים עם סוכר וקינמון   צילום : מתוך התכנית 
לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על מתכון מתוך התכנית החמישית • "אהרוני בפיתה" - תפוחים מטוגנים עם מעטה של סוכר וקינמון לצד גלידה. ראשון, 21:00 ערוץ 10

כלי מטבח

קרש חיתוך | סכינים | מגבת מטבח+נייר ניגוב | סכו"ם | מכשיר לגילעון תפוחים | קערה גדולה | קערית | מלקחיים | קולפן | מטרפה / מיקסר חשמלי ידני | לקקן | כף מחוררת | סיר עם שמן חם | כף מחוררת | צלחת + נייר סופג | 4 צלחות שטוחות לקינוח | כף לגלידה | כף לדבש

 

מצרכים: 

3 תפוחי עץ ירוקים קלופים

4 כפות סוכר

1 כפית קינמון

 

לבלילה:

4\3 כוס קמח תופח

2 ביצים

מעט מלח

מים

 

אופן הכנה:

  • פורסים את התפוחים לפרוסות של 1 ס"מ לרוחב.
  • מערבבים בקערה סוכר וקינמון.
  • מערבבים את התפוחים היטב בתערובת קינמון וסוכר.
  • מפרידים את הביצים. את החלבונים שמים בקערה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק
  • טורפים את החלבונים במטרפה/מיקסר ידני כשלוש דקות עד שמתקבל קצף רך. מערבבים פנימה את החלמונים, קמח ומלח ומערבבים לתערובת נוזלית מעט. אם צריך, מוסיפים מעט מים.
  • טובלים את פרוסות התפוח בבלילה שתהיינה מצופות לגמרי ומעבירים לשמן החם. מטגנים כשלוש דקות עד שהציפוי זהוב.
  • הגשה: מניחים על כל צלחת 2-3 פרוסות תפוחים, זולפים סביב דבש ומגישים עם גלידה וניל ליד.

 

 

ארוחה מזרח תיכונית - אהרוני בפיתה

מנה ראשונה: חציל קלוי עם יוגורט וטחינה

מנה עיקרית: בשר טחון עם גרגירי חומוס

 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10