אוכל
מתכון לריבועי פטל לימון
 ריבועי קסם עם קרם לימון ופטל   צילום : מתוך התכנית 
עוגיות קטנות וקסומות הממזגות בין ריבת פטל מתקתקה לבין קרם לימון עשיר

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

מצרכים:

245 גרם קמח

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר דמררה

1 ביצה בגודל L

1/2 כפית תמצית וניל

 

לשכבת הפטל:

280 גרם ריבת פטל (מעדן פרי), למריחה על הבצק

 

לקרם הלימון:

6 חלמונים

150 גרם סוכר

מיץ מ- 4 לימונים סחוטים+ קליפה מגוררת

100 גרם חמאה רכה

 

אופן הכנה:

  • מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה וסוכר הדמררה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים לתערובת את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת בצק (מומלץ לא לערבב יותר מדי אלא לסיים את הלישה של הבצק על שולחן העבודה עצמו).
  • יוצרים מהבצק כדור, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים בתבנית בגודל 20X30 ס"מ.
  • אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15 דקות. מצננים.

 

להכנת קרם הלימון:

  • מחממים בסיר אדים כפול ("בן מרי") את החלמונים, הסוכר ומיץ הלימון עד להסמכה.
  • מערבבים כל הזמן את התערובת במטרפה ידנית, על מנת שהחלמונים לא יהפכו לגושים.
  • מוסיפים לתערובת את קליפת הלימון ומעבירים לקערה. מקררים 15 דקות.
  • מוסיפים לתערובת את החמאה ומערבבים עד קבלת קרם לימון בעל מרקם אחיד (מומלץ להשתמש בבלנדר מוט ידני כדי לקבל תערובת קרמית וחלקה).

 

להרכבת הקינוח:

  • מורחים על הבצק האפוי את ריבת הפטל.
  • יוצקים מעל את קרם הלימון, מפזרים סוכר ובעזרת ברנר, שורפים עד לקבלת קרמל.
  • מורחים שכבה דקה של דקורג'ל שקוף למראה מבריק (לא חובה).

 

הערות:

  • ניתן להחליף את הלימון בפסיפלורה (אותו יחס של כמויות).
  • ניתן להוסיף טעמים למרנג כמו "לבדר" וכדומה.
  • ניתן להכין את בצק הפאי עם סוכר לבן במקום דמררה.
  • חשוב לא לשלב את החמאה כשקרם הלימון עדיין חם.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סנדביץ' פיסטוק ואגסים

מאפינס תרד וריקוטה

לחמניות טפנד זיתים

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10