אוכל
מתכון לפוקאצ'ה עם עגבניות מיובשות
 פוקאצ'ה עגבניות וגבינות   צילום : מתוך התכנית 
מיקי שמו מכין פוקא'צות אישיות שניתן לשדרג עם מגוון תוספות - עגבניות מיובשות, זיתים, גבינות או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים

מצרכים לבצק (ל-9 פוקצ'ות אישיות):

1 ק"ג קמח לחם

600 מ"ל מים

25 גרם שמרים טריים (או 1/2 קוביית שמרים טריים)

20 גרם מלח

30 גרם שמן זית

 

לתוספות:

100 גרם עגבניות מיובשות (מושרות במים חמים)

100 גרם זיתים מגולענים

100 גרם גבינה צהובה

100 גרם גבינה בולגרית

צרור עלי בזיליקום

חופן עגבניות שרי

50 גרם שמן זית

מעט מלח ים גס

 

אופן הכנת הבצק:

  • לשים במיקסר עם וו לישה את הקמח והמים במשך 3 דקות במהירות איטית.
  • מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
  • מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות עד קבלת בצק חלק, אחיד ומעט דביק.
  • מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
  • מחלקים את הבצק ל-9 יחידות. מכל יחידה יוצרים מלבן בצק במידות 25 על 7 ס"מ.
  • מפזרים מעל מלבני הבצק את העגבניות (שהושרו מראש במים חמים) הזיתים, הגבינות ועלי הבזיליקום. מפזרים מעט שמן זית ומלח ים. מתפיחים חצי שעה.
  • אופים בתנור שחומם ראש ל-230 מעלות כ-9-8 דקות עד להשחמה קלה.
  • בוזקים מעט שמן זית ומגישים.

 

גיוון:

ניתן לצפות עם שומשום וקצח, עלי רוזמרין קצוצים דק-דק ושמן זית או גבינה פטה עם מעט זיתים ירוקים ועגבניות שרי חצויות.

 

טיפ:

חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה בקערה שלו כשעה אחת. הבצק מפתח את טעמיו ואחר כך נוח לעבודה.

 

לתכנית המלאה

 

לכל המתכונים מהתכנית:

קלצונה במילוי עגבניות

קיש אגסים וגבינה כחולה

פטאייר

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10