אוכל
מתכון לפטאייר
פטאייר הם מאפי בצק שמרים בצורת משולשים או רבעי עיגולים ממולאים בבשר, ירקות או גבינות. והפעם: מיקי שמו ממלא אותם בתרד עם בצל

25 מאפים

 

מצרכים לבצק:

160 מ"ל שמן קנולה

250 מ"ל מים

700 גרם קמח

1/2 שקית/קוביית שמרים טריים

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

 

למלית:

1 קילו תרד שטוף, סחוט היטב וקצוץ גס

1 כף שטוחה מלח

2 בצלים קלופים, מגוררים גס ומסוננים

60 מ"ל שמן זית

2 כפות מיץ לימון

פלפל שחור גרוס

 

לרידוד:

מעט שמן זית

 

אופן הכנת הבצק:

  • יוצקים שמן ומים למיקסר עם וו לישה. מוסיפים קמח, שמרים, סוכר ומלח (את המלח שמים בצד השני, בנפרד מהסוכר), ומערבלים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מברישים או מרססים במעט שמן, מכסים במגבת ומשהים לשעה בטמפרטורת החדר.

 

המלית:

  • מערבבים תרד ומלח בקערה ומשהים ל-10 דקות.
  • סוחטים היטב ומוסיפים את יתרת החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.

 

הרכבה והאפייה:

  • מחלקים את הבצק ל-25 כדורים ומכסים במגבת לחה. משמנים משטח עבודה במעט שמן זית, ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
  • סוחטים את המלית בידיים, כדי שלא תרטיב את הבצק, מניחים כף של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים את הבצק כמו אוזן המן גדולה. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 4 ס"מ.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20-15 דקות עד להזהבה. מגישים מייד.
  • מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים, או עד 3 שבועות במקפיא. להגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל170 מעלות.

 

לתכנית המלאה

 

לכל המתכונים מהתכנית:

קלצונה במילוי עגבניות

קיש אגסים וגבינה כחולה

פוקאצ'ה עם עגבניות מיובשות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10