אוכל
מתכון לסברינות ללא גלוטן
 המסדר המתוק מוכן להכנסת הכפית   צילום : נועה ליבני 
מי אמר שחייבים לוותר על השחיתות הפחמימתית כשנמנעים מגלוטן? נועה לבני מוכיחה שגם צליאקים יכולים להתענג על המתוק הנוסטלגי שהגיע אלינו אי שם בשנות ה-60

את השם נועה ליבני אנחנו שומעים כבר כמה חודשים, אמנם לא בהקשר הקולינרי אבל יצא שכמה חברים משותפים הזכירו אותה לא מעט. בימים האחרונים, כשהחלטנו לספר לכם על קמח חדש ללא גלוטן שיוצא לחנויות, חיפשנו מישהו שיהיה מוכן להכניס את הקמח למטבח הביתי שלו ולבדוק האם מדובר במוצר שיכבוש את השוק.

 

הבעיה הייתה, שרצינו גם מישהו שיודע לאפות וגם כזה שנמנע מגלוטן. ככה הגענו לנועה. שמסתבר שכבר חצי שנה מוגדרת כצליאקית אחרי שנים של ניסיונות להבין מאיפה מגיעות הבעיות הבריאותיות שחוותה.

 

שעתיים אחרי שיחת הטלפון שלנו כבר קיבלנו ממנה עדכון, יש סברינות! עם ההכרזה הזו והמחמאות של נועה על קמח תמי החדש (עוד על הקמח בכתבה הזו - בשורה משמחת: קמח תמי יוצא לחנויות) הלכנו לישון בלילה, לא לפני שביקשנו מנועה את המתכון (וכמובן את התמונות) כדי שתיווכחו לדעת שמהיום אין יותר תירוצים להיעדר האפייה בבית.

סברינות

8 יחידות בינוניות

 

מצרכים לסברינות:

250 גרם קמח תמי

7 גרם שמרים יבשים

30 גרם סוכר

קורט מלח

3 ביצים

50 גרם חמאה מרוככת

כ-80 גרם חלב

 

מצרכים לתותים השיכורים:

10 תותים שטופים וחתוכים קטן

30 גרם סוכר

רום או ברנדי

 

מצרכים לסירופ סוכר:

250 גרם סוכר

180 גרם מים

140 גרם רום

גרידת לימון (לא חובה)

 

לקישוט:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%

4 תותים שטופים וחתוכים לחצי

 

אופן הכנה לבצק הסברינות:

  • מכניסים את כל החומרים למיקסר עם וו גיטרה (הוו שנראה כמו האות K באמצע), למעט החלב ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים את החלב במספר פעמים ומערבבים עד קבלת בצק במרקם חלק ויחסית נוזלי.
  • אוספים את השאריות שדבוקות לדופן הקערה, עם המרית, למרכז הסיר.
  • משאירים את הבצק שיתפח מעט בתוך הקערה של המיקסר (כ-20 דקות).
  • מפעילים את המיקסר שנית ובעדינות (מהירות איטית) לכדקה, בכדי להוציא מעט את האויר מהבצק (לישה שניה).
  • מעבירים את הבצק הנוזלי לשק זילוף ללא צנטר.
  • מזלפים את הבצק לתוך השקעים עד לגובה שני שליש מהשקע.
  • משאירים בצד שיתפח (כשעה) ובינתיים מכינים את התותים השיכורים.

תותים שיכורים:

  • מערבבים את התותים עם הסוכר.
  • מכסים מחצית מגובה התותים החתוכים ברום.
  • מכסים עם ניילון נצמד ושמים בצד.

 

ממשיכים בהכנה:

  • כשהבצק הגיע עד כמעט גובה השפה של התבנית, מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  • מכניסים את הסברינות ואופים כ-15 עד 20 דקות. הצדדים צריכים להיות זהובים מעט. לא להיבהל אם החלק העליון השחים מעט.
  • מוציאים ומניחים בצד שיתקרר (תיכף נחזור אליהן) ובינתיים מכינים את סירופ הסוכר.

 

לסירופ סוכר:

  • מכניסים את כל החומרים יחד לתוך סיר בינוני ומביאים לרתיחה. עד שהסירופ מתחמם, חוזרים לסברינות.
  • חותכים בעדינות, מעט מהחלק העליון - השחום. כמה חותכים? את המינימום שצריך בכדי שהסברינה "תעמוד" ישר.
  • כשהסירופ מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ומכניסים את הסברינות לסיר, כשהחלק החתוך כלפי מטה.
  • אחרי כמה דקות, הופכים את הסברינה ונותנים לה להמשיך ולספוג את הסירופ, עד שהיא נעשית כבדה.
  • מוציאים ומניחים על צלחת הגשה.
  • מקציפים את הקצפת, לקצפת יציבה ומכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן.

 

הרכבה והגשה:

  • מניחים את הסברינה על צלחת הגשה. ממלאים את השקע ב"תותים השיכורים" ומזלפים מעט מהמיץ של התותים עליהם.
  • מזלפים קצפת מעל בכדי "להחביא" את ההפתעה של ה"תותים השיכורים".
  • מזלפים מעט מהמיץ תותים, מקשטים עם חצי תות ומגישים.

 

מחביאות בתוכן הפתעה שיכורה של תותים ברום נועה ליבני

הע(א)רות:

  • מומלץ להשתמש בתבניות סיליקון. במידה ומשתמשים בתבנית שאינה סיליקון, יש לשמן אותה היטב.
  • בכדי להמיר את המתכון לפרווה, ניתן להמיר את החמאה למחמאה ואת החלב במים.
  • להעשיר בטעמים, ניתן לעשות סירופ סוכר "מתובל" בתבלינים שאוהבים כמו קינמון, וניל, אניס, קליפות תפוזים וכו'. צריך להיזהר שלא להשתולל יותר מדי עם הטעמים, שטעמם של התותים לא יתפספס.
  • בחורף יתכנו זמני התפחה ארוכים יותר ולכן, אפשר לאלתר "ארון התפחה": מניחים קערה מלאה במים בתחתית התנור, מחממים אותו ל-40 מעלות (לא יותר!) ומכניסים פנימה את התבנית עד לתפיחה. צריך להיזהר שלא להתפיח יתר על המידה.
  • ניתן להשתמש בפירות אחרים שאינם תותים וגם לא "לשכר" אותם.

 

המתכון באדיבות נועה לבני, בעלת הבלוג העולם של נועה

 

אל תפספסו:

כל מה שרציתם לדעת על קמח תמי

מתכונים ללא גלוטן

אלכוהול ללא גלוטן

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10