אוכל
אוכלים לפי הספר: אפייה בריאה בקלי קלות
 ככה זה נראה בספר - מאפינס בננות עם חלב קוקוס   צילום : אנטולי מיכאלו 
אם בחרתם בטבעונות כדרך חיים, רוב הסיכויים שיש לכם בבית את הספר "אפייה בריאה בקלי קלות" של פיליס גלזר. תמי שיבק לעומת זאת, ממש לא חשבה לקנות אותו. עד שביקשנו ממנה להכניס אותו למטבח ולתת לו צ'אנס - והיא אכן עשתה זאת (ואפילו חזרה מופתעת לטובה) וגם: מתכון למאפינס בננות וחלב קוקוס טבעוניים

ביום יום אני בחורה די פחדנית. תעשו לי "בו" וסביר להניח שאקפוץ בבהלה. במטבח, לעומת זאת, אין לי בעיה עם אתגרים. יש רק דבר אחד שתמיד מרתיע אותי. בישול בריא במתכוון. כל הקמחים המלאים האלה והאיסור על שימוש במוצרי חלב ו/או ביצים ו/או שמן ו/או סוכר פשוט מרתיעים.

 

שלא תבינו לא נכון - אני אוהבת טחינה, אוכלת ירקות כמו ארנבת ואוהבת את הביצים שבצלחת שלי אורגניות. ועם זאת, הרעיון של להימנע מקמח וסוכר לבן, בשר אדום או פחמימות בכל הצבעים פשוט מרגיז אותי. מי שמעוניין לקבור את עצמו בקערה של קינואה - שיהיה לו לבריאות. בינתיים תעבירו לי את ההמבורגר בבקשה.

 

אז איך קרה שאחרי ההקדמה הזו, מצאתי את עצמי הולכת לחנות של "ניצת הדובדבן" באבן גבירול, כדי לרכוש קמח 70% מלא וסוכר קנים? כי פיליס גלזר הוציאה ספר מתכונים - "אפייה בקלי קלות", והוא יכול לגרום אפילו לאנשים שנשבעים בחמאה ושמנת לאכול מאפינס בננה טבעוניים, לגמרי, ולהיות מבסוטים. לגמרי.

 

בכלל, נדמה שמשהו מהאישיות הקורנת של גלזר (כפי שהיא מצטיירת בתקשורת) יוצא גם בספר. הוא נגיש ונעים, התמונות של אנטולי מיכאלו יפיפות והנושאים מגוונים והופכים את המטבח הטבעוני לקצת יותר נגיש. מצד שני, תכינו את עצמכם. שימו לב שאמרנו "קצת יותר נגיש". בכל זאת אנחנו מדברים על אפייה טבעונית וכך למרות שחלק מהמצרכים נגישים בכל סופר שכונתי, את חלקם תמצאו רק ברשת "ניצת הדובדבן", ששיתפה עם פיליס פעולה בכתיבת הספר או בחנויות טבע.

 

אז כמו שמומלץ בתחילת הספר, וכמו שכדאי לעשות תמיד, שווה לקרוא כל מתכון היטב לפני ההכנה, כי הכי לא בא לכם לגלות ברגע האחרון שחסר לכם מרכיב קריטי.   

אפייה בריאה בקלי קלות

מאת: פיליס גלזר

מספר עמודים: 160

מחיר: 109 ש"ח

מיועד ל: חובבי אפייה שרוצים לנסות מתכונים בריאים וגם למי שבחרו בהכרה מלאה בטבעונות כדרך חיים.

דרגת קושי: קל עד בינוני

היכן ניתן להשיג: בסניפי "ניצת הדובדבן", ברשתות הספרים הגדולות ובחנויות הספרים הפרטיות.

הוצאה: קוראים

 

מאפינס בננה וחלב קוקוס טבעוניים

מתוך הספר: מאפים נטולי ביצים ומוצרי חלב, מזינים להפליא וקלים מאוד להכנה: פשוט מערבבים הכול עם כף עץ • הבננה היא באמת פצצת אנרגיה צהובה. היא לא רק עשירה בוויטמינים ובמינרלים, היא גם מכילה חומצת אמינו בשם טריפטופן, המסייעת לשיפור מצב הרוח והפחתת הלחץ.

 

מקצה שיפורים:

  • שום דבר קריטי, אבל אם מתעקשים - בהקדמה למתכון כתוב שמדובר במאפים "קלים מאוד להכנה: פשוט מערבבים הכל עם כף עץ". בפועל במתכון משתמשים גם במעבד מזון. בפועל דבקתי בהמלצה הראשונית של כף העץ, בעיקר כי אין לי מעבד מזון, והמאפינס יצאו מעולים.

 

בטעם טוב:

  • המתכון כתוב בבירור. השלבים מסודרים מאוד ואם תעקבו אחריהם ההצלחה מובטחת.
  • המאפינס יוצאים מעולים, רכים, ומלאים בטעם בנני - מה צריך יותר?

 

מצרכים ל-12 מאפינס:

3 בננות, חצויות לאורכן

1 1/2 כוסות קמח 70% מלא

1/2 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה

1 1/2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק

1/3 כוס סוכר קנים

1 כפית תמצית וניל טהור

1/2 כוס חלב קוקוס

1/4 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה או שמן אחר

1/4 כוס אננס מיובש, קצוץ גס (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר (מנז'טים).
  • מעבדים את הבננות במעבד מזון בפולסים, רק עד שהן קצוצות אך לא מרוסקות.
  • בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקמח השקדים.
  • מוסיפים למעבד המזון יחד עם הסוכר, השמן, תמצית הווניל וחלב הקוקוס. מעבדים בכמה פולסים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את האננס ומערבבים. ממלאים בתערובת את השקעים כדי 3/4 מגובהם. אופים בתנור החם למשך 20-25  דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם המוחדר למרכזם יוצא נקי.

 

ככה זה נראה אצלנו. כל הדרך אל מאפינס בננות תמי שיבק
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10