אוכל
מתכון לקנלוני במילוי תרד וריקוטה
 קנלוני במילוי גבינה ותרד. הכי איטליה שיש   צילום : איתיאל ציון 
קלאסיקה איטלקית - צינורות פסטה במילוי תרד טרי, גבינת ריקוטה ורוטב של שמנת ופרמז'ן

מצרכים:

450 גרם דפי פסטה טריה

ביצה

 

למילוי:

200 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם פרמז'ן מגורר

100 גרם גבינת מוצרלה

200 גרם עלי תרד טרי נקיים וחתוכים לרצועות

חצי בצל חתוך לקוביות

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

 

לרוטב:

250 מ"ל שמנת מתוקה

כוס חלב

50 גרם פרמז'ן מגורר

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • מכינים את המילוי: מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים את התרד ומטגנים יחד עוד כדקה - שתיים. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומצננים.
  • מערבבים את התרד עם הגבינות ומעבירים לשקית זילוף.
  • ממלאים את הקנלוני: חותכים את דפי הפסטה לרצועות, מזלפים פס מילוי בדופן אחת של הבצק ומגלגלים. מניחים בתבנית משומנת.
  • מכינים את הרוטב: בסיר קטן מערבבים שמנת מתוקה, חלב, גבינת פרמז'ן מגוררת, מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהפרמז'ן נמסה.
  • מכסים את הקנלוני עד לכדי כיסוי מלא, מפזרים פרמז'ן מעל ומכניסים לתנור חם.
  • אופים בטמפרטורה של 200-250 מעלות במשך 25-30 דקות או עד להשחמה.

 

המתכון באדיבות חברת פסטה דלה קזה

 

מחפשים עוד מתכוני פסטות? נסו את אלה:

פסטה ברוטב בולונז

ספגטי ברוטב עגבניות

אומלט אטריות

מתכון לקיגל

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10