אוכל
מתכון לפסטה ברוטב שמנת וירקות
 פסטה תירס ברוטב ירקות ושמנת   צילום : חיה אילונה דר 
אם לא תגלו למשפחה, אף אחד לא יאמין לכם שמדובר בפסטה מתירס, בעיקר כשהיא מכוסה ברוטב עשיר של שמנת, פטריות וקישואים

מי אמר שפסטה שאינה עשויה מחיטה אינה טעימה? נראה לי שבמקרה זה ממש נהפוך הוא, השתמשתי באטריות תירס אורגניות, בעלות צבע צהוב עז והכנתי את הפסטה כפי שאני אוהבת. כאשר הגשתי את המנה, אף אחד לא ניחש ממה האטריות עשויות אך כולם היו תמימי דעים שהטעם היה מעולה.

 

בהכנת מנה זו שילבתי מספר ירקות שחלקם משומרים, לשם מהירות ההכנה וגם הירקות הטריים מוכנים מהר.

 

אטריות תירס ברוטב עשיר


מצרכים ל-4-6 מנות:

500 גרם אטריות תירס אורגניות

2 יחידות ארטישוק ירושלמי

2 קישואים עגולים

150 גרם גרעיני תירס (טריים או מקופסא)

400 גרם פטריות משומרות (ניתן גם שמפניון טריות)

 

לרוטב:

100 גרם חמאה

5 שיני שום כתושות

בצל בגודל בינוני, קצוץ

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

מלח, פלפל

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

חצי כוס עלי ריחן,פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
מעט גבינת פרמזן מגוררת, להגשה

 

אופן הכנה:

  • מכינים את האטריות לפי ההוראות על גב השקית.
  • קולפים את הארטישוק, מנקים את קליפת הקישוא וחותכים אותם לקוביות.

 

חותכים את הירקות חיה אילונה דר
  • ממיסים את החמאה במחבת רחבה על חום בינוני גבוה, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומוסיפים את השום.
  • מוסיפים את ריבועי הקישואים וריבועי הארטישוק ומערבבים במשך 6-7 דקות, עד שהירקות מתרככים.

 

מטגנים בחמאה את הארטישוק, התירס וירקות השורש חיה אילונה דר
  •  מוסיפים את הפטריות והתירס ומערבבים במשך 5 דקות.

 

פסטה תירס ברוטב ירקות ושמנת חיה אילונה דר
  • יוצקים את השמנת המתוקה ומוסיפים את המלח והתבלינים.
  • מוסיפים בסוף את עשבי התיבול, מערבבים ומסירים מהאש.
  • לוקחים מנת פסטה ומסדרים בצלחת, יוצקים מהרוטב, חלק מערבבים וחלק משאירים מעל.

 

אף אחד לא ישים לב שזה מתירס חיה אילונה דר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10