אוכל
אוכלים לפי הספר: מתכון בטוח 3
 מרק שלוש העדשים   צילום : רחלי קרוט 
אחרי 2 ספרים בסדרה, שמבוססים על תכנית הטלוויזיה "מתכון בטוח", יוצא לחנויות הספר ה-3. אבי ביטון, צחי בוקששתר, ארז קומרובסקי, שי-לי ליפא, שאול בן אדרת, ליה שומרון פינדר ודודו אוטמזגין התאגדו יחד כדי להגיש לכם קרוב ל-100 מתכונים מחולקים לנושאים שונים. וגם: הכנסנו את הספר למטבח וניסינו את המתכון למרק שלוש העדשים

בדיוק לפני שנה סיפרנו לכם על הספר הקודם בסדרה - מתכון בטוח 2, מתוכו ניסינו את כדורי העוף עם תירס ומחית אפונה. מאז, הכתבה גרפה 310 לייקים, רבים מכם הכינו אותה בבית והעלו תמונות לקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל ואצלנו היא הספיקה לככב כבר כמה וכמה פעמים כשבכל פעם מחדש היא גורפת מחמאות.

 

>> מתכון בטוח 2

>> אוכל קדימה אוכל

 

עכשיו ברור לכם למה שמחנו לגלות שהוצאת ידיעות אחרונות הוסיפה עוד ספר לסדרה - מתכון בטוח 3, שמבוסס גם הוא על תכנית הטלוויזיה הפופולרית.

 

בספר החדש התאגדו 7 שפים ועיתונאי אוכל שהביאו איתם מתכונים מתחומי ההתמחות שלהם. כך למשל השף אבי ביטון מכין שלל מתכונים עם דגים, דודו אוטמזגין מפנק במאפים מתוקים ומלוחים ושי-לי ליפא מגוונת עם מנות שמתאימות לכל המשפחה.

 

כדי להבדיל בין המתכונים השונים של השפים צורף לכל מתכון איור קטן של השף וצבע מיוחד שמתלווה לכל המתכונים שלו. כחלק מהמקרא תוכלו גם למצוא אייקון קטן של סמיילי שמייצג מתכונים שמתאימים לילדים. ואם באייקונים עסקינן, היינו שמחים אילו היו נוספים עוד סימונים פרט להתאמה לילדים כמו מתכונים ללא גלוטן או ללא סוכר.

אל תסתכל בקנקן

רוב המתכונים בספר מתהדרים בתמונה מפתה כשבחלקם תמצאו תמונה של השף בזמן הבישול, נחמד אבל לא יעיל. התמונות בספרי בישול לא נועדו רק לקשט את הספר, אלא להראות לבשלן הביתי כיצד תראה המנה ולהתוות דרך הכנה, הבעיה בולטת במיוחד במתכונים של בוקששתר שתמונת המתכון אצלו נעדרת לא מעט.

 

עוד חיסרון בספר הוא היעדר הקדמה למתכונים. מה שברור מעליו לשף, לא בהכרח ברור לבשלן ויש חשיבות רבה לשורות האלה. באופן כללי, נדמה שבהוצאה קצת הקלו על עצמם כשהחליטו לקחת את המתכונים כפי שהם ולהוסיף להם תמונות. היינו שמחים אילו היו נוספים לספר מדריכים קצרים שהרי רובם הגדול של השפים מתמחים בתחום ספציפי (טיפים לאפייה מאוטמזגין, מדריך לחם מקומרובסקי וכדומה).

 

גם בתחום המתכונים לא מצאנו קלאסיקות מנצחות אלא נטייה לחדש ולשדרג. חומרי גלם כמו אטריות אודון, דוחן, אצות, אטריות אורז שחורות ורשאד כיכבו במתכונים ואמנם היו מפתים אבל צריך לקחת בחשבון שאם אתם מחפשים את המנות המוכרות לא בטוח שזה הספר בשבילכם.

 

מתכון בטוח 3

מבוסס על תכנית הטלוויזיה

 

נבחרת השפים: אבי ביטון, צחי בוקששתר, ארז קומרובסקי, שאול בן אדרת, שי-לי ליפא, ליה שומרון פינדר ודודו אוטמזגין.

מספר עמודים: 200 (מתוכם 92 מתכונים)

מחיר: 128 ש"ח

מיועד ל: מבשלנים חובבנים ועד האופה המקצועי.

דרגת קושי: בינוני

היכן ניתן להשיג: בחנויות הספרים

הוצאה: פן הוצאה לאור, ידיעות אחרונות וספרי חמד.

מה הכנו: מרק שלוש העדשים | ליה שומרון פינדר.

 

מרק שלוש העדשים

שילוב נהדר בין עדשים משביעות שמסמיכות את המרק לבין תרד מרענן.

 

בטעם טוב:

  • 3 סוגי עדשים במרק הוסיפו הן למרקם והן לטעם הסופי. בזמן שהכתומות התבשלו מהר, התפוררו מעט והסמיכו את המרק, העדשים השחורות והחומות שמרו על צורתן ושידרגו את הטעמים.
  • אהבנו את העובדה שהתרד נכנס למרק ממש ברגע האחרון, מה שמותיר אותו עדיין נגיס ולא סמרטוטי.
  • גם אם זה נראה לכם מוזר להוסיף שוב בצל אחרי שכבר טיגנתם  אחד דקה קודם, אל תוותרו על השלב הזה. הבצל הגס מתרכך מאוד בבישול ומוסיף נגיעות של רכות בתוך העושר של העדשים.

 

מקצה שיפורים:

  • דבר אחד הפריע לנו לגבי המתכון - הבטטה ורסק העגבניות מוסיפים למרק המון מתיקות. זה נחמד כשזה בקטנה אבל במקרה הזה לטעמנו מדובר בטעם דומיננטי מדי. כדי לפתור את הבעיה הוספנו כמויות גדולות של מלח מה שהתברר כהחלטה לא חכמה במיוחד. בפעם השנייה שניסינו את המתכון הוספנו פפריקה חריפה ומעט כמון (תבלין שמשתדך נהדר לעדשים) והמרק פשוט היה מושלם.

 

מרק שלוש העדשים

ליה שומרון-פינדר • 5 מנות

 

מצרכים:

מעט שמן זית

1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק

מלח

1 שן שום, כתושה

1/3 כוס עדשים שחורות

1/3 כוס עדשים חומות

1/3 כוס עדשים כתומות

1 בטטה בינונית, קלופה חתוכה גס

1 בצל בינוני, קלוף וחתוך גס

5-4 (1,000-800 מ"ל) כוסות מים

1 כף רוטב סויה

1 כף רסק עגבניות

פלפל שחור

150 גרם עלי תרד טריים, שטופים

 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר גדול מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומעט מלח ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את העדשים ואת הבטטה ומטגנים במשך דקה.
  • מוסיפים את הבצל החתוך גס ואת המים ומערבבים. מוסיפים את הסויה, רסק העגבניות ומעט פלפל שחור ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-25 דקות או עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
  • מוסיפים את עלי התרד, מכסים שוב את הסיר ומבשלים במשך כדקה. מסירים מהאש. מצננים מעט, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים חם.

 

ככה זה נראה אצלנו רחלי קרוט
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10