אוכל
מתכון לעוגת אסתרהאזי ומרציפן
 עוגת אסתרהאזי ומרציפן   צילום : מתוך התוכנית 
במיוחד לחובבי המרציפן - מיקי שמו מלמד אתכם איך להכין עוגת אסתרהאזי הונגרית עם מרציפן. הכי טעימה שיש

מרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

 

לבצק:

6 חלבונים

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

200 גרם אגוזי מלך קצוצים דק (2 כוסות)

70 גרם קמח רגיל (1/2 כוס)

 

למלית:

500 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

2 כפיות קפה נמס

2 כפות רום/ברנדי/ליקר שקדים

100 גרם אגוזי לוז (1 כוס)

 

לקישוט:

200 גרם מרציפן

 

אופן הכנת הבצק:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מקציפים חלבונים וסוכר כ- 5 דקות עד לקבלת קצף יציב.
  • מקפלים אגוזים וקמח בעזרת מרית לתערובת אחידה.
  • מסמנים (בעזרת עט או עיפרון) 4 עיגולים בקוטר 22 ס"מ על גבי שני ניירות אפייה.
  • הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהבצק לא יבוא במגע עם הסימון) ומניחים על תבניות אפייה. מורחים ארבעה עיגולי בצק בקוטר הסימון בעזרת מרית.
  • אופים כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.

 

הכנת המלית:

  • מערבבים את הקפה עם האלכוהול עד להמסת הקפה.
  • מקציפים שמנת וסוכר, משלבים בהדרגה את תערובת הקפה והאלכוהול וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יציבה בגוון מוקה אחיד.

 

הרכבת  העוגה:

  • מניחים שכבה של בצק אגוזים בתחתית תבנית ומורחים 1/4 מהמלית.
  • מניחים מעל הקרם שכבת בצק שנייה, דוחסים מעט ומורחים 1/4 מהמלית.
  • חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
  • מפזרים אגוזי לוז, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, עד להתייצבות העוגה.

 

מקשטים ומגישים:

  • מרדדים את המרציפן לעובי 1/2 ס"מ, מכסים את העוגה ומהדקים.
  • מקררים כשעה בטרם ההגשה.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:
עוגת אורנגלושקה
עוגת ג'רבו
עוגת דובוש

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10