אוכל
מתכון לעוגת ג'רבו
 עוגת ג'רבו   צילום : מתוך התוכנית 
לכל חובבי האגוזים והשוקולד - זו העוגה בשבילכם. עוגת ג'רבו הונגרית מסורתית שמשלבת בתוכה המון אגוזים וקרם שוקולד מפנק

מרכיבים לתבנית 20*30:

700 גרם קמח (5 כוסות)

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

120 מ"ל חלב (1/2 כוס)

60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)

3 חלמונים

350 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

25 גרם שמרים טריים

 

למלית האגוזים:

200 גרם סוכר (1 כוס)

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק (1 כוס)

200 גרם ריבת משמש

 

לקרם השוקולד:

100 גרם שוקולד

100 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן הכנת הבצק:

  • מעבדים  את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מניחים את הבצק בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה של כחצי שעה במקרר.

 

מלית האגוזים ועיצוב העוגה:

  • מערבבים את הסוכר, האגוזים והצימוקים ומניחים בצד.
  • מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים וכל חלק מרדדים למלבן בגודל 20*30.
  • מניחים עלה ראשון על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים שכבה דקה של ריבת משמש ומפזרים מתערובת האגוזים.
  • מניחים מעל עלה נוסף של בצק, מורחים ריבת משמש ומפזרים שוב מתערובת האגוזים.
  • מניחים מעל את העלה השלישי ואופים כ- 40 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
  • מקררים את העוגה.
  • בינתיים מכינים את קרם השוקולד: מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על קוביות השוקולד.  מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד.
  • מורחים שכבה של קרם שוקולד על חלקה העליון של העוגה. חותכים למעוינים ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>

   

לכל המתכונים מתוך התוכנית:
עוגת אורנגלושקה
עוגת אסתרהאזי ומרציפן
עוגת דובוש

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10