אוכל
מתכון לעוגת אורנגלושקה
 אורנגלושקה   צילום : מתוך התוכנית 
הסבלנות משתלמת - הנחמה ההונגרית המושלמת: עוגת שמרים עשירה מלאה בשפע של אגוזים בניחוח חמאה ממכר

החומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

50 גרם שמרים טריים

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

430 מ"ל חלב פושר

50 מ"ל מים מינרליים מוגזים

1 ק"ג קמח רגיל

3 ביצים

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

לתערובת האגוזים:

300 גרם אגוזים גרוסים דק (3 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 שקית (10 גרם) סוכר וניל

לטבילה:

200 גרם חמאה מומסת

אופן הכנת הבצק:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מניחים את השמרים והסוכר בקערה וממיסים בחלב ובמים המוגזים.
  • מוסיפים קמח, ביצים וחמאה ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר.

 

תערובת האגוזים ועיצוב הבצק:

  • מערבבים את כל החומרים בקערה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1 ו-1/2ס"מ.
  • קורצים (בעזרת כוס או קורצן) עיגולים בקוטר 5 ס"מ. טובלים כל עיגול בחמאה המומסת משני הצדדים ומיד בתערובת האגוזים.
  • מסדרים שכבה אחת של עיגולים בכל תבנית במרווחים של 1/2 ס"מ זה מזה.
  • מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
  • אופים כ-35 דקות עד הזהבה. מגישים חם. 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:
עוגת ג'רבו
עוגת אסתרהאזי ומרציפן
עוגת דובוש

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10