אוכל
כוכבות המרק: מתכון לאטריות כשרות לפסח
 כל המשפחה תהנה   צילום : חיה אילונה דר 
מי צריך תחליפים תעשייתיים? קבלו מתכון גאוני לאטריות כשרות לפסח שמכינים מ-4 מצרכים בלבד, וגורמים לכל המשפחה להתמכר

בכל פסח כל בני המשפחה מחכים לאטריות המרק של אמי שמכינה אותן ערב לפני ליל הסדר בכמות גדולה ובעת מזיגת המרק המהביל כל אחד לוקח לו כמות של אטריות ומצקצק לו בעת הטעימה, כמה שזה טעים. האטריות הללו נטולות גלוטן, עשויות מקמח תפוחי אדמה ומתאימות כתחליף לאיטריות או אף בלינצ'ס במשך כל השנה. הן יתאימו לשילוב עם כל מרק צח שתבחרו להגיש, על בסיס עוף, ירקות או בקר.

 

אטריות מרק לפסח



מצרכים:
4 ביצים
4 כפות מים
4 כפות קמח תפוחי אדמה
קורט מלח

 

שמן צמחי לשימון המחבת

אופן הכנה:

  • טורפים בקערה את הביצים.
  • מעבירים את קמח תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים כף אחר כף את המים ולאחר כל הוספה מערבבים, עד שנוצרת בלילה חלקה.
  • מוסיפים את התערובת אל הביצים, מוסיפים את המלח ושוב מערבבים היטב.

 

מערבבים את המצרכים לבלילה חלקה חיה אילונה דר
  • מחממים מחבת, מטפטפים מעט שמן על נייר סופג ומורחים על המחבת המחוממת.
  • מכינים מצקת קטנה, ממלאים בתערובת ויוצקים למחבת.
  • מניעים את המחבת מצד לצד שהנוזל יכסה את כל המחבת ומטגנים כחצי דקה על הצד הראשון עד שהבלילה מתחילה להתייצב.

 

הבלילה צריכה להתפרש על פני המחבת חיה אילונה דר
  • הופכים ומבשלים חצי דקה נוספת על הצד השני עד שהבלילה מוכנה לחלוטין כך ממשיכים עד שמסיימים את כל התערובת.

 

חצי דקה מכל צד חיה אילונה דר
  • מסדרים בערימה את החביתיות המוכנות ונותנים להן להתקרר מעט.

 

נותנים לאטריות להתקרר מעט לפני שחותכים חיה אילונה דר
  • לוקחים 2 חביתיות ומגלגלים לצורת סיגר.

 

הגלגול מאפשר לחתוך לאטריות אחידות חיה אילונה דר
  • פורסים את הגלילים לרצועות דקות וכך עושים לכל החביתיות.

 

משתדלים שלא לנשנש יותר מדי מהאטריות במהלך ההכנה חיה אילונה דר
  • אם לא מגישים מייד, מעבירים לקופסא אטומה ושומרים במקרר עד 48 שעות.
  • כשמוכנים להגיש, מוסיפים את האטריות למרק החם, נותנים להן דקה להתחמם ומגישים.

 

האטריות ישדרגו כל מרק צח חיה אילונה דר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10