אוכל
מתכון לבאבא רום ומסקרפונה
 באבא רום וקציפת מסקרפונה   צילום : מתוך התוכנית 
בצק שמרים חמאתי ספוג בסירופ מתובל עם קציפת מסקרפונה מענגת ופירות. מיקי שמו מכין קינוחים איטלקיים

2 תבניות סיליקון בצורת גלילים

 

מצרכים לבצק:

490 גרם קמח (3 וחצי כוסות)

30 גרם שמרים טריים

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

1 קליפת לימון מגוררת

200 גרם חמאה מומסת

5  ביצים

1/2 כפית מלח

240 גרם מים (1 כוס)

 

לסירופ:

1200 גרם מים (5 כוסות)

300 גרם סוכר (כוס וחצי)

1 קליפת לימון

1 קליפת תפוז

2 מקלות קינמון

120 מ"ל רום (1/2 כוס)

 

לקציפת המסקרפונה:

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל גבינת מסקרפונה

5 כפות סוכר

 

לקישוט:

תותים/ פסיפלורה

 

אופן הכנת הבצק:

  • מעבדים קמח, שמרים, סוכר וקליפת לימון מגוררת עד לשילוב ראשוני של החומרים.
  • מוסיפים  את החמאה המומסת.
  • מחליפים את וו הלישה בוו גיטרה ומוסיפים את הביצים לתערובת.
  • מוסיפים בהדרגה את המים והמלח ומעבדים עד לקבלת עיסה הומוגנית.
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  • מעבירים את המסה לשק זילוף ומזלפים בעדינות רבה לתבניות, עד 3/4 הגובה.
  • מתפיחים בטמפרטורת החדר  כ- 40 דקות, עד שהבצק מגיע לגובה הסיליקון.
  • אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שמתקבל צבע זהוב. יש להקפיד לא לאפות יתר על המידה. מצננים ולאחר מכן עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

 

הסירופ וקציפת המסקרפונה:

  • בינתיים, מבשלים את כל חומרי הסירופ פרט לרום עד לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות עד להסמכה קלה.
  • מוסיפים את הרום.
  • קציפת מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קצפת יציבה.

 

הרכבה והגשה:

  • מכניסים את ה"באבא רום" לכוסות ו"משקים" אותן במצקת גדולה מהסירופ החם.
  • ממתינים עד לספיגה מלאה של הסירופ.
  • מזלפים מקציפת המסקרפונה ומעטרים בפסיפלורה.


לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:

פיצה מרגריטה במחבת

טארט טירמיסו קפה ושוקולד חלב

בוואריית ריקוטה ורוטב תותים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10