אוכל
מתכון לפיצה מרגריטה במחבת
 פיצה מרגריטה במחבת   צילום : מתוך התוכנית 
אין צורך בתנור: מיקי שמו מכין לכם פיצה מרגריטה במחבת עם רוטב עגבניות עשיר וגבינת מוצרלה

3 יחידות פיצה בקוטר 22 ס"מ

 

מצרכים לבצק:

540 גרם קמח

1 כוס מים (אם צריך עוד, מוסיפים 1/4 כוס נוספת)

1 כפית מלח

10 גרם שמרים טריים

 

לרוטב העגבניות:

1 כוס עגבניות מקולפות

2 שיני שום קלופות

1 כף אורגנו טרי

קורט מלח

קורט פלפל שחור

 

לתוספות:

200 גרם גבינת מוצרלה טרייה

3 עלי בזיליקום טריים

2 כפות זיתי קלמטה

100 גרם גבינת פיקורינו פרוסה דק (1 כוס)

שמן זית לזילוף

 

אופן הכנת הבצק והרוטב:

  • לשים את כל חומרי הבצק כ- 6 דקות, עד לקבלת בצק חלק. מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה בטמפרטורת החדר.
  • הרוטב: בסיר קטן מבשלים את כל מצרכי הרוטב על אש בינונית, עד לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ - 15 דקות עד להסמכה קלה.
  • מרסקים את הרוטב בבלנדר ומצננים.

 

הרכבת הפיצה:

  • משטחים את הבצק בקוטר המחבת בעובי 4 מ"מ.
  • מורחים מן הרוטב שכבה אחידה ונדיבה, מפזרים מוצרלה (חתיכות), בזיליקום, זיתים ופרוסות פיקורינו על גבי הרוטב.
  • משמנים את המחבת ומחממים. מניחים בעדינות את הפיצה בתוך המחבת. מזלפים שמן זית בנדיבות.
  • מכסים את המחבת ומתפיחים כ- 15 דקות בטמפרטורת החדר ולאחר מכן, מניחים על האש ל- 5 דקות. מגישים חם.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:

באבא רום ומסקרפונה

טארט טירמיסו קפה ושוקולד חלב

בוואריית ריקוטה ורוטב תותים

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10