אוכל
מתכון לפיורי - עוגיות מרציפן
 פיורי - עוגיות מרציפן   צילום : מתוך התוכנית 
בלי טיפה של קמח - מיקי שמו מכין לכם עוגיות מרציפן פריכות על בסיס חלבונים בציפוי אבקת סוכר שכיף לנשנש ליד כוס תה

מצרכים ל-30 עוגיות:

500 גרם מרציפן חתוך לקוביות

2 חלבונים

200 גרם סוכר (1 כוס)

קליפה מגוררת מ-1 לימון

60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)

2 כפיות ליקר שקדים

 

לציפוי:

200 גרם אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מעבדים מרציפן וחלבונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים סוכר, גרידת לימון, מיץ תפוזים וליקר השקדים וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
  • מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומגלגלים באבקת הסוכר. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 3 ס"מ.
  • אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות גם בתחתית.
  • שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:

עוגת מוצרט ללא גלוטן

טורט מוס שוקולד אפוי

מדרטה - חלב ציפורים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10