אוכל
מתכון לעוגת מוצרט ללא גלוטן
 עוגת מוצרט   צילום : מתוך התוכנית 
פסח שוקולדי: מיקי שמו מכין עוגת מוצרט ללא קמח עם דיסקיות מרנג, מוס שוקולד חלב ומוס שוקולד מריר בקישוט אבקת קקאו

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים למרנג:

5 חלבונים

200 גרם סוכר (1 כוס)

120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)

100 גרם אגוזי מלך גרוסים וקלויים (1 כוס)

75 גרם אגוזי לוז גרוסים וקלויים (3/4 כוס)

 

למוס שוקולד החלב:

360 מ"ל שמנת מתוקה (1 ו-1/2 כוסות)

125 גרם ממרח שוקולד חלב

 

למוס שוקולד הלבן:

360 מ"ל שמנת מתוקה (1 ו-1/2 כוסות)

150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

 

לקישוט:

אבקת קקאו

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-110 מעלות.
  • מרנג: מקציפים חלבונים וסוכר כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב. יש להוסיף את הסוכר בהדרגה.
  • מערבבים את אבקת הסוכר ואת שני סוגי האגוזים ומקפלים אל מסת החלבונים המוקצפים.
  • מסמנים (בעזרת עט או עיפרון) שני עיגולים בקוטר 22 ס"מ על שני ניירות אפייה. הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהמרנג לא יבוא במגע עם הסימון) ומניחים על תבניות.
  • בעזרת שק זילוף, מזלפים שני עיגולי מרנג בקוטר הסימון.
  • אופים כשעתיים עד שהמרנג יבש ומשתחרר בקלות מנייר האפייה.
  • מוס שוקולד חלב: מרתיחים 1/2 כוס שמנת מתוקה.
  • יוצקים את השמנת על ממרח שוקולד החלב , ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מקציפים כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד המצוננת.
  • הרכבת העוגה: מניחים מרנג אגוזים בתחתית תבנית, מורחים מוס שוקולד חלב.
  • מניחים מעליו את המרנג השני, דוחסים מעט על מנת שהמוס יגיע לצידי התבנית.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  • בינתיים מכינים את מוס השוקולד הלבן.
  • מוס שוקולד לבן: מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה.
  • יוצקים את השמנת על השוקולד הלבן, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מקציפים 3/4 כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים ל תערובת השוקולד המצוננת.
  • סיום והגשה: יוצקים את מוס השוקולד הלבן על המרנג וזורים אבקת קקאו (ניתן לצפות גם בגנאש שוקולד).
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, על מנת שהעוגה תתייצב.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:

פיורי - עוגיות מרציפן

טורט מוס שוקולד אפוי

מדרטה - חלב ציפורים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10