אוכל
פשטות מנצחת • בלוג בישול מדהים מארה"ב
 מתכונים מעולים מכל העולם   צילום : מתוך הבלוג 
עם המון השראה ממטבחי העולם השונים, Blog Chef האמריקאי מביא לכם מתכונים מהירים וקלים להכנה בהשראת המטבח המקסיקני והסיני לצידן של תמונות יפהפיות. חובבי בישול, פנו מקום לבלוג שילמד אתכם צעד אחר צעד מתכוני בסיס, מוקפצים אסייתיים, וכריכים מושקעים. וגם: מתכון מפתה לעוף בשומשום וקסאדייה מקסיקנית

בתור אחת שלא ממש מבשלת יותר מדי בבית (בשבילי רק אפייה, תודה), אני תמיד שמחה להיתקל במתכונים למאכלים פשוטים שמכינים במהירות מחומרים זמינים בבית. אם בעוגות אני אוהבת את המתכונים ארוכי השלבים וזמני ההכנה, בבישול אני ההיפך הגמור. תנו לי מתכונים שמכינים בשתי דקות, ומבחינתי מצאתי את ארוחת הערב הקבועה אצלנו בבית.

 

את Blog Chef הכרתי בעודי תרה אחר מתכון למוקפץ זריז עם עוף וירקות יתומים שנשארו לי במקרר. בין תוצאות החיפוש הרבות בלטה תמונה אחת יפה של עוף מוקפץ עם ברוקולי ירוק ומפתה, ואני נשאבתי אל תוך עולמו של בובי, בשלן מושבע מארה"ב, בבלוג שמכיל מאות מתכונים לצידן של תמונות יפהפיות של שלבי ההכנה והתוצאה הסופית.

 

עוף "פופקורן" מתוך הבלוג

הבלוג מאגד בתוכו אינספור מתכונים אסייתיים, מקסיקניים, סנדוויצ'ים מושקעים וגם מתכונים מתוקים. בנוסף, לצד המתכונים יש כמה מדריכי How to, שהם למעשה כתבות רחבות המסבירות צעד-אחר-צעד כיצד מכינים מאכלים כאלה ואחרים מהבסיסי ביותר ועד למורכב. תוכלו ללמוד שם איך לבשל ביצה בצורות שונות (ביצה קשה, רכה, עין וכיו"ב), איך לבשל אוכל סיני (כולל כמה מתכוני בסיס שאפשר להתפרע עליהם עם תוספות וגיוונים), איך להכין ממרח גוואקמולה בסיסי (שילווה את כל המאכלים המקסיקניים שבבלוג) ועוד ועוד.

הבלוג מתעדכן בתדירות גבוהה במיוחד ומדי שבוע עולים בו שני מתכונים חדשים כשכמעט תמיד יש לצידם גם צילומי השלבים השונים. בהתחלה הוא כלל לא מעט מתכוני מתוקים וקינוחים, אך עם הזמן הם התמעטו וכיום בובי מתרכז בעיקר בבישול. בין המתכונים המתוקים שבכל זאת קיימים אפשר למצוא אהבה נוספת של הכותב בדמותן של עוגות גבינה מסוגים שונים: עוגת גבינה ואוכמניות, עוגת גבינה ודלעתבראוניז עוגת גבינה ועוד. מתכונים מתוקים נוספים שתוכלו למצוא בבלוג הם מתכוני בסיס לעוגת שוקולד, עוגת גזר בשכבות, מאפי קינמון ועוד.

 

נעים לשוטט בין המתכונים השונים בבלוג, אך מאחר ואין חלוקה קטגוריאלית מסודרת לנושאים חיפוש מתכונים מוכרח להתבצע באופן ידני. אז אם חשקה נפשכם במוקפץ עוף הדרך הטובה ביותר למצוא אותו בבלוג היא באמצעות שורת החיפוש בצד ימין למעלה. לא הדרך הידידותית ביותר למשתמש, ובהחלט הייתי מעדיפה להשתמש באינדקס קצת יותר מפורט (כרגע זו פשוט רשימה אלפביתית של כל המתכונים בבלוג) שמאגד את המתכונים על פי נושאים בצורה מסודרת, אבל שווה להתאמץ בשביל המתכונים הנהדרים הפזורים פה לאורך ארבע שנות קיומו של הבלוג.

 

אוכל מכל העולם מתוך הבלוג

איך הכל התחיל?

הבלוג נפתח בינואר 2008 במתכון שחנך את הווק החדש של בובי. בפוסט קצת נרגש ולא ממש ארוך או אינפורמטיבי מדי, מציג בובי את המתכון הסיני הראשון שלו של נתחי בקר במרינדה של סויה ויין אורז מוקפצים עם בצק ירוק ופלפל.

 

בובי, שגר במישיגן שבארה"ב מעיד על עצמו כי הוא מכור לבישול ומתכונים מסוגים שונים מרחבי העולם, כאשר תשוקתו העיקרית, שמתבטאת בצורה חזקה מאוד גם בבלוג, היא לבישול מקסיקני ואסייתי.  הוא אוסף מתכונים מאתרי אינטרנט שונים וספרי בישול ברחבי העולם ומתאים אותם לטעמו האישי, ורק כאשר הוא מרוצה לחלוטין מהתוצאה המתכונים מתפרסמים בבלוג.

 

המלצה שלנו

טאקו עוף "בפאלו" - מנה שמשלבת את כנפי העוף "בפאלו" הכל כך אמריקאים עם הטאקו'ס המקסיקניים המסורתיים.

תפוחי אדמה ממולאים אפויים פעמיים

מטבל "פיצה" לאירוח - הולך מעולה עם נאצ'וס וחטיפים

כנפי עוף ברוטב טריאקי - קלאסיקה מנצחת

פסטה מוקרמת - מנה מנחמת ומושחתת

 

אוכל מכל העולם מתוך הבלוג

ואי אפשר בלי מתכונים מעולים מתוך הבלוג:

 

עוף בשומשום

העוף העסיסי עם הרוטב המתקתק שעוטף אותו והשומשום מעל כבשו את העולם כבר מזמן ומדובר באחד המתכונים הפופולאריים ביותר ולא בכדי. גם בבלוג של בובי ניתן לראות כי מדובר באחד המתכונים האהובים ביותר, משום שגרף לא פחות מ-161 תגובות ושיתופים שונים, כי מי לא אוהב עוף?

 

לא לשכוח מפיות. עוף בשומשום מתוך הבלוג

מצרכים:

2 חזות עוף שלמים נקיים ללא עור

 

למרינדה:
כפית ציר עוף מרוכז
רבע כפית מלח
חצי כפית שמן שומשום
פלפל לבן לפי הטעם
רבע כפית סוכר
כף יין פטל (או כל יין אחר שאוהבים)

 

לבלילה:
חצי כוס קמח לבן
כפית אבקת אפייה
ביצה טרופה
חצי כוס מים (יתכן שיהיה צורך בקצת יותר כדי ליצור בלילה חלקה)
3 כפות קורנפלור
מלח לפי הטעם
כף שמן צמחי

 

לרוטב:
3 כפות דבש
2 כפות סוכר
מלח לפי הטעם
2 כפות קטשופ
כף חומץ לבן
מעט פלפל שחור טחון

 

להגשה:
2 כפות שומשום
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים

 

עוף בשומשום מתוך הבלוג

אופן הכנה:

  • חותכים את חזות העוף לנתחים בגודל של כ-2-3 ס"מ.
  • בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המרכיבים של המרינדה.
  • מוסיפים פנימה את נתחי העוף ומערבבים עד לציפוי מכל הכיוונים.
  • מכסים ושומרים במקרר כ-30 דקות.
  • בינתיים, בקערה נפרדת מערבבים היטב יחד את כל חומרי הבלילה. הבלילה צריכה להיות סמיכה מספיק בשביל לכסות את נתחי העוף. שומרים בצד עד השימוש.
  • בעזרת מזלג או מלקחיים מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה וטובלים אותם בתוך הבלילה עד שהם מצופים בצורה אחידה (מומלץ לצפות נתח אחד בכל פעם).
  • מטגנים את נתחי העוף בשמן עמוק למשך כ-10 דקות או עד שהם זהובים.
  • מעבירים את הנתחים המוכנים לנייר סופג.
  • במחבת מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ומחממים יחד על להבה בינונית. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך מעט.
  • מוסיפים את העוף המוכן אל תוך הרוטב ומערבבים היטב.
  • מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים עם שומשום ובצל ירוק.

קסאדייה עם שעועית שחורה, תירס וגבינה

קסאדייה במילוי שעועית שחורה היא אפשרות מעולה לצמחונים מביניכם שרוצים ליהנות מהטעמים המקסיקניים. הקסאדיות האלה הן בעלות טעם פיקנטי-מתוק (הודות לשימוש בסוכר חום ושבבי צ'ילי חריף).

 

הטוסט הכי מקסיקני שיש מתוך הבלוג

מצרכים ל-4 מנות:

2 כפיות שמן זית
3 כפות בצל קצוץ דק
450 גר' שעועית שחורה מבושלת
280 גר' גרגרי תירס
כף סוכר חום
רבע כוס סלסה
רבע כפית צ'ילי אדום גרוס
2 כפות חמאה
8 טורטיות קמח בקוטר 20 ס"מ
כוס וחצי גבינה צהובה מגוררת (צ'דר או גבינת מונטריי ג'ק הן המתאימות ביותר)

 

קסאדייה שעועית שחורה, תירס וגבינה מתוך הבלוג

אופן הכנה:

  • במחבת גדולה מחממים שמן זית על להבה בינונית.
  • מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך מעט (כ-2 דקות).
  • מוסיפים פנימה את השעועית והתירס ומערבבים.
  • מוסיפים סוכר, סלסה, צ'ילי וממשיכים לבשל הכל יחד עד שהתערובת אחידה וחמה.
  • מחממים מחבת נוספת על להבה בינונית.
  • ממיסים את החמאה ומניחים בה טורטייה אחת.
  • מפזרים גבינה בצורה אחידה על גבי הטורטייה.
  • מניחים מעט מתערובת השעועית על הגבינה.
  • מניחים טורטייה נוספת מעל הכל ומהדקים בעדינות.
  • מטגנים עד שהתחתית זהובה, הופכים ומטגנים את הצד השני.
  • חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות והמרכיבים.
  • מגישים חם.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10