אוכל
מתכון לסופלה גבינות מלוח
 לא רק מתוק   צילום : מתוך התכנית 
לא רק לקינוח: מיקי שמו מכין סופלה גבינת פיקורינו וריקוטה על בסיס רוטב בשמל עשיר ומעודן

לציפוי הספלים:

25 גרם חמאה מומסת
50 גרם פיקורינו מגוררת

 

לבסיס הבשמל:
30 גרם חמאה
30 גרם קמח
150מ"ל חלב
קורט אגוז מוסקט מגורר
קורט מלח
קורט פלפל שחור
4 חלמונים
100 גרם גבינת פיקורינו מגוררת
100 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

 

לקציפת החלבונים:
5 חלבונים
קורט סוכר
100 גרם גבינת פיקורינו מגוררת

 

אופן הכנה:

  • מברישים את הספלים בחמאה המומסת ומפזרים מגבינת הפיקורינו המגוררת על הדפנות הפנימיות של הספלים.
  • בסיס הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר בינוני, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את החלב הקר ומערבבים במהירות בעזרת מטרפה, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  • מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים תוך כדי בישול, עד להסמכה. מצננים.
  • קציפת החלבונים: מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת הבשמל.
  • מקפלים פנימה את הפיקורינו המגוררת, עד לפיזורה בתערובת.
  • מעבירים את המסה לספלים, מעטרים במעט פיקורינו מגוררת ואופים כ- 12-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד

עוגת גבינה אפויה קלאסית

קדאיף עם קרם מסקרפונה ופיסטוקים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10