אוכל
אוכל טבעי ומשמח • הבלוג Sprouted Kitchen
 היא מבשלת, הוא מצלם   צילום : מתוך הבלוג 
עם המון השראה מחומרי גלם מקומיים ואמונה כי בישול הוא אמנות ולא מדע, שרה, הבחורה מאחורי הבלוג המצליח Sprouted Kitchen מביאה לכם מתכונים שנותנים כבוד לחומרי הגלם ומצולמים בכישרון רב על ידי בן זוגה. וגם: מתכונים לקציצות עדשים עם רוטב פסטו לימוני ופיצה חצילים וזעתר

אורח החיים המהיר שסיגלנו לעצמנו, ביחד עם התפתחויות טכנולוגיות בתחום הקולינרי, מביאים לכך שהרבה מאוד אנשים עושים שימוש בתחליפי טעם סינטטיים, אבקות מרק שמקהות את חוש הטעם ובאופן כללי מוצרים דומים שנמצאים בלא מעט מטבחים, אפילו של בשלנים מושבעים. בימינו כמעט כל אחד יכול להכין ממש בקלות מרק עוף מאבקה או קרם וניל בחמש דקות, גם אם הניסיון הקולינרי מוגבל ביותר.

 

כתוצאה מכך הרשת העולמית גדושה באינספור אתרים ובלוגים שעוסקים באוכל מהיר, זריז ובעיקר מעובד הרבה יותר מדי. ממש לא האוכל "של פעם", שהיו מכינים עם כבוד לחומרי הגלם, לירקות, לפירות ולתבלינים. האוכל המעובד אמנם מוכן במהירות שיא, אבל המהירות בהחלט באה על חשבון הטעמים הטבעיים, שכבר כל כך קשה למצוא.

 

חומרי גלם וצבעוניות מופלאה מתוך הבלוג

הבלוג Sprouted Kitchen, הנכתב על ידי בחורה אמריקאית, שם לו למטרה להשתמש בחומרי גלם טבעיים בלבד, ללא תחליפים, כאשר הכל בהתאם לעונה. הרי באמת יהיה מוזר לאכול אבטיח בחורף או תותים בקיץ. העונות גם נותנות לנו את הזמן להתגעגע, להיזכר במתכונים שהכנו בשנה שעברה, ולהתרגש בכל פעם מחדש כשרואים את האבטיח או התותים הראשונים בשווקים.

 

בתוך הבלוג היפהפה ניתן למצוא מתכונים רבים מסוגים שונים: ארוחות בוקר, קינוחים, מנות ראשונות, תוספות וחטיפים, מנות עיקריות ואפילו משקאות. כל המתכונים כולם עשויים מחומרי גלם טריים שנקנו בשווקים או אפילו נאספו הישר מן השדה, ושילובי הטעמים והמרקמים הם פרי מחשבתה של הכותבת.

 

מתכונים מכל הסוגים מתוך הבלוג

איך הכל התחיל?

לאחר שעבדה בלא מעט חוות של גידולים שונים, החליטה שרה מוריס למודת הניסיון לפתוח בלוג שיוקדש כולו לאוכל טרי, טעים וקל הכנה, שממלא את המטבח שלה בצבעים וניחוחות של טבע. התוצאה בבלוג נראית כמו אוכל טבעי ומשמח במיוחד, לא מתאמץ או מסוגנן מדי אבל נראה מיליון דולר, וכזה שממש עושה חשק לקפוץ ראש אל תוך המסך.

 

את הצילומים בבלוג עורך בן זוגה של שרה, יו, שמצלם בכישרון רב את חומרי הגלם בתצורתם הטבעית, את שלבי ההכנה וכמובן את התוצר הסופי. לאחרונה הם אף הוציאו יחד ספר בישול מהמם עם המון מתכונים חדשים לצד מתכונים שכבר פורסמו בעבר בבלוג.

 

האג'נדה הכללית שעומדת מאחורי הבלוג הוא שבישול ואפייה הם אמנות ולא מדע, ולכן הרבה פעמים אפשר לשחק עם המרכיבים, הצבעים ושילובי הטעמים, ולקבל מאכל שונה בכל פעם. שרה אף מדגישה שהמתכונים אמנם מדויקים, אבל מציעה ומעודדת את הקוראים והבשלנים לשחק עם הכמויות לפי הטעם האישי ופשוט ליהנות מהעשייה עצמה.

 

יש גם לא מעט קינוחים מתוך הבלוג

המלצות שלנו:

קראמבל אפרסקים ופטל שחור - קינוח קיצי מושלם במינימום מאמץ.
מרק כרובית מקורמלת - נפלא לעונת המעבר.
סלט פנצנלה - עם לחם קלוי וירקות מכל מיני סוגים.
תפוחי אדמה אפויים בקארי - עם מטבל מלפפונים מרענן.
סלט נקטרינות ושומר - שילוב מפתיע ביחד עם פיסטוקים ואבוקדו.

 

ואי אפשר בלי כמה מתכונים מצוינים מתוך הבלוג:

 

קציצות עדשים בפסטו לימון
הפסטו דומה יותר לרוטב במרקמו, משום שהלימון מוסיף לו טעם רענן יותר והופך אותו לקליל יותר. אם רוצים את הרוטב דליל יותר - מוסיפים עוד מים, אבל לכו לפי הטעם האישי • 4 מנות - 18 קציצות קטנות

 

מגישים עם רוטב פסטו לימוני מתוך הבלוג

מצרכים לקציצות:

2 כוסות עדשים מבושלות
2 ביצים טרופות
3/4 כוס גבינת ריקוטה
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
שן שום גדולה כתושה
1/2 כף זרעי שומר טחונים
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
קורט עלי טימין
כפית מלח ים
כפית פלפל שחור
2/3 כוס פירורי לחם (עדיף פנקו)

 

לרוטב פסטו לימון:
שן שום
1/4 כוס צנוברים
מיץ וגרידה מלימון אחד
1/2 כפית מלח ים
כוס דחוסה של עלי בזיליקום
1/3-1/4 כוס שמן זית
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות מים (לדילול הרוטב)

 

מערבבים את כל החומרים יחד מתוך הבלוג

אופן הכנה:

  • בעזרת מעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את העדשים למחית ומעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים לקערה ביצים, ריקוטה, פרמזן, שום, זרעי שומר, פטרוזיליה, טימין, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה את פירורי הלחם, מערבבים היטב, ומניחים בצד למשך כ-20 דקות להתייצבות.
  • רוטב פסטו לימון: בתוך מעבד מזון עם להב פלדה מניחים שום, צנוברים, מיץ וגרידת לימון ומלח ומעבדים יחד עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה.
  • מוסיפים בזיליקום ושמן זית וממשיכים לעבד עד שמתקבל רוטב חלק.
  • מוסיפים מים לדילול במידת הצורך (ולפי הטעם).
  • מערבבים פנימה פרמזן ומניחים בצד. הרוטב נשמר בצורה זו מכוסה היטב עד שבוע במקרר.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מכינים קציצות מתוך התערובת. אם התערובת רטובה מדי מוספים פנימה עוד כף או שתיים של פירורי לחם.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את הקציצות על התבנית. אין צורך לרווח יותר מדי משום שהן לא מתפשטות בתנור יותר מדי. אם רוצים שהן יצאו קצת יותר פריכות - מברישים אותן במעט שמן זית לפני האפייה.
  • אופין את הקציצות 15-20 דקות עד שהחלק העליון שלהן זהוב, ובמהלך האפייה הופכים אותן פעם אחת.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לקציצות להתקרר מעט בטמפרטורת החדר.
  • מגישים עם כף או שתיים של רוטב פסטו לימון.

 

פיצת חצילים קלויים וזעתר
אמנם יש כמויות מדודות לגבינה, אבל בהחלט אפשר לגוון בכמות וגם בסוג הגבינה בהתאם למה שאוהבים. מה שכן, חשוב להשתמש בגבינת מוצרלה או משהו בסגנון, שנמתחת והופכת את המאפה לפיצה • 2-4 מנות

 

אפשר לדמיין את הריח מתוך הבלוג

מצרכים לרוטב טחינה:

3 כפות טחינה
כף מיץ לימון
שן שום כתושה
קורט מלח ופלפל

 

לחצילים:
חציל אחד
2 כפיות שמן זית
מעט מלח
חצי כפית אורגנו מיובש
בצל קטן חתוך לפרוסות

בצק פיצה לפי המתכון האהוב עליכם (אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בבצק עלים או אפילו טורטייה)

3/4 כוס מוצרלה מגוררת
כף זעתר
1/3 כוס גבינת פטה מפוררת
מלח ופלפל לפי הטעם

מעט עלי טימין טריים

 

מטגנים את הבצל ומערבבים עם החצילים מתוך הבלוג

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-240 מעלות.
  • בקערה קטנה מערבבים יחד את כל חומרי רוטב הטחינה עד שאחיד.
  • קולפים את החציל וחותכים לקוביות קטנות.
  • מטפטפים מעל שמן זית, מוסיפים מלח ואורגנו ומערבבים היטב עד שכל קוביות החציל מצופות בתערובת.
  • מחממים מחבת על אש גבוהה עם מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב ומתקרמל קלות. מוסיפים לחצילים ומערבבים היטב.
  • מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. מורחים שכבה דקה של רוטב טחינה על הבצק.
  • מפזרים מעל הטחינה מוצרלה, את תערובת החצילים והבצל, זעתר ופטה בשכבה אחידה.
  • מטפטפים מעט שמן זית מעל הכל ואופים 12-15 דקות או עד שהקצוות משחימים והגבינה נמסה.
  • מקשטים עם מעט עלי טימין טריים ומגישים.

 

לטורים הקודמים:

Gluten Free Goddess • מתכון לבראוניז ולחם עגבניות מיובשות ללא גלוטן

The Pastry Affair • מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ולחמניות דבש

Blogchef • מתכון לעוף בשומשום וקסאדיה עם שעועית שחורה, תירס וגבינה

Raspberri cupcakes • מתכון לעוגת טים טם ומקרון אפרסק במילוי קרם פטל

Dirty kitchen secrets • מתכון לחומוס עם בשר ולשבלולי קינמון

Indian Simmer • מתכון לעוף טנדורי וטירמיסו קלמנטינות

The Comfort Of Cooking • מתכון לשוקי עוף בדבש ועוגות שוקולד אישיות

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10