אוכל
מתכון לסלט נבטים אסיאתי
 מתאים במיוחד לימות הקיץ   צילום : קרן ביטון-כהן 
סלט פריך ומלא טעמים שמשלב נבטים, קולורבי, צנון, צ'ילי וכוסברה, ברוטב מיונז קארי משודרג. וגם: הכינו כמות כפולה של הרוטב והשתמשו בו גם בסלטים אחרים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים לסלט:


חבילת נבטים סיניים


קולורבי אחד, מקולף


צנון קטן


פלפל צ'ילי אדום


חופן קטן של עלי כובסרה, קצוצים דק


חופן קטן של בוטנים קלויים קצוצים או אפונת וואסאבי


כף שומשום שחור או רגיל


 

מצרכים לרוטב:


4 כפות מיונז


כף רוטב סויה


חצי כף ממרח קארי אדום (להשיג בחנויות אסיאתיות)


מיץ מחצי לימון


חצי כפית שמן שומשום


מעט שורש ג'ינג'ר, מגורר


2 שיני שום כתושות


מעט מים


 

אופן הכנה:

  • להכנת הרוטב, שמים את כל המצרכים בקערה ובעזרת בלנדר מוט טוחנים לרוטב חלק. שימוש במיונז הופך את הכנת רוטב אחיד לקלה ומהירה במיוחד. ניתן להכין את הרוטב בכמות גדולה ואיתו לשדרג מגוון סלטים, כמו סלט כרוב או סלט חסות.
  • טועמים ומשפרים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך.
  • חותכים את הקולורבי והצנון לצורת גפרורים.
  • פורסים את פלפל הצ'ילי לטבעות.
  • בקערה מניחים את כל המצרכים לסלט, מלבד הבוטנים הקלויים.
  • מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים קלות, כדי לעטוף את כל החומרים.
  • מעבירים לקערת הגשה נאה ומעטרים עם אפונת הוואסאבי או הבוטנים הקלויים ומפזרים עלי כוסברה.

 

ניתן להכין את רוטב הסלט מראש קרן ביטון-כהן

כתיבה והפקה: עֹז תלם

צילום וסטיילינג: קרן ביטון-כהן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10