אוכל
מבשלות עם אהרוני • 3 מתכונים מתוך הספר החדש
 כמה פשוט - ככה טעים   צילום : נטלי לוין 
לכבוד צאת ספרו החדש של אהרוני, נכנסנו למטבח הפרטי של השף הפופולרי וגילינו שאוכל מעולה הוא לא בהכרח מסובך ומלא במצרכים יקרים. עגבניות שרי, חזה עוף ותפוחים הפכו לאחת הארוחות הכי טעימות ומרגשות. וגם: סרטונים שידגימו לכם שלב אחרי שלב איך להכין את המנות

כמה שבועות לפני שהספר "אהרוני מבשל 1 2 3 4" נחת בחנויות הספרים, כבר ראינו כריכה שלו מתנוססת בפייסבוק. הידיעה על צאת ספרו החדש של השף הכי פופולרי בארץ, עברה במהירות ובקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל מאות הגיבו על פרסום הכריכה, והזכירו לנו כמה אהבה מרעיפים בארץ על האיש שיודע לבשל בגובה העיניים.

 

כבר אז ידענו שברגע הראשון שהספר ינחת לנו בידיים, נבשל לא מעט מתכונים מתוכו. מה שלא ידענו, זה שאת המנות האלה נבשל ביחד עם אהרוני.

 

אז רגע לפני שאנחנו נכנסים לפרטי הבישול ושלבי ההכנות, תרשו לנו לפצוח בוידוי קטן. אל הבית של אהרוני, ששוכן במעוז התל אביביות, דקה משינקין ושנייה מרוטשילד, הגענו עם שק שלם של התרגשות. כזו שגרמה לנו להגיע הרבה לפני הזמן שנקבע ועל הדרך לשכוח לקנות אוכמניות (לפחות את העוף זכרנו להביא). אבל רבע שעה אחרי והקסם של אהרוני כמו גם החמימות של הבית הפכו לאווירה משוחררת ומחויכת.

 

ואם בנושא הבית עסקינן, מדובר במקום שהוא כל כולו מסע חיים אקלקטי כשלב ליבו נמצא במטבח הפתוח והמודרני. תמונותיהם של סבתא וסבא רבא מתנוססים בגאווה לצד אמנות עכשווית ונדמה שחלל הבית הפך לאוסף חוויות מרתקות שאסף במרוצת השנים.

 

מגירת כלים מעוררת קנאה נטלי לוין

קדימה לבשל

אחרי שנפתרה בעיית האוכמניות (מסתבר שבשינקין מוכרים אותן כמעט בכל סופר) התחלנו לבשל. אז נכון, בזמן שאהרוני חתך, קילף וקירמל, אנחנו בעיקר בהינו וצילמנו, אבל היי, הצלחנו לחתוך עגבניות שרי ולקלף את התפוחים - שזה כשלעצמו הישג לא קטן ביחס לרמת ההתרגשות שאחזה בנו.

 

בין חיתוך וקירמול (פעולה שאהרוני אוהב במיוחד) גם קיבלנו הצצה למגירת הכלים העצומה במטבח. קשה לומר שהופתענו לגלות כל כך הרבה כפות עץ, מריות ומטרפות אצל האיש שהמטבח הוא כמעט כל עולמו, אבל המראה הזה היה אחד מגולות הכותרת של הביקור וגם זה שגרם לנו קצת לקנא (אבל אנחנו לגמרי מפרגנות. בכל זאת, שמענו שקנאה עושה לא טוב לעור הפנים).

  

המתכון הראשון שניגשנו אליו היה הקראמבל, שהתברר כאחד המתכונים המהירים והסופר מרשימים. כל מה שצריך זה לקלוף תפוחים, לחתוך לקוביות בינוניות ולבשל 3 דקות במחבת. עכשיו כל שנותר זה להוסיף את האוכמניות, לערבב את מצרכי הקראמבל ולפזר את הבצק שנוצר על הפירות. קלות ההכנה אגב, היא ההיפך הגמור מהרושם המרהיב שהמנה הזאת יוצרת, ובדיוק כאן מתגלה הגאונות של הספר.

 

בדרך לתנור נטלי לוין

בזמן שחיכינו לקינוח, ניגשנו למתכון השני שכלל בעיקר עגבנויות שרי, בצל ובזיליקום. גם כאן, בדיוק כפי שקרה לנו עם הקראמבל, מצאנו את עצמנו נפעמות מהטעם המיוחד והשילוב המושלם של הטעמים. העגבניות הקשות והמתוקות השתלבו נהדר עם הבצל המקורמל והרעננות של הבזיליקום והוכיחו שלא חייבים פחמימה עתירה לצד הבשר, גם סלט צבעוני יכול לתפקד בקלות כתוספת משביעה. ובכלל, רוב המתכונים בספר הולכים יד ביד עם השינוי שעבר אהרוני בכל הנוגע לתזונה.

 

הירידה הגדולה שלו במשקל (עד היום הוא מקפיד ללכת כל יום לחדר כושר) שינתה גם את סגנון הבישול שעבר אדפטציה בריאותית, אבל עדיין נשאר טעים ואיכותי. כך קרה שבמנה העיקרית השתמשנו באגוזים במקום בפירורי לחם (מעולה!) כשגם בשאר המתכונים בספר כמעט ולא תמצאו מנות עתירות שומן.

 

ואם במנה העיקרית עסקינן, אם חזה עוף נשמע לכם כמו החלק המשעמם ביותר בעוף אתם כנראה צודקים, אבל כשאהרוני הכין אותו בציפוי פריך של עשבי תיבול ואגוזים, התקבלה מנה יפהפיה שקשה שלא להתאהב בה. העוף היה עסיסי בטירוף והציפוי הפריך נתן לו בדיוק את הטוויסט המעניין שהיה זקוק לו - קצת כמו שניצל משודרג בלי טיגון.

 

רק 12 דקות בתנור והוא שלכם נטלי לוין

 

"לא מחליף את נלי שפר בחיים"

רגע לפני שהתיישבנו לשולחן וטעמנו מהארוחה, הראנו לאהרוני מקצת מהתמונות שצולמו. ברגע אחד אורו עיניו, התמונות הזכירו לו כמה הוא נהנה לעבוד עם הצלם המוערך נלי שפר, כבר למעלה משלושים שנה. העבודה ביניהם, כך סיפר, כבר מתבצעת ללא מילים - כל אחד יודע את תפקידו - ולכן הדברים מתקתקים מהר ובהרמוניה מושלמת.

 

ובאמת, הספר מלווה בצילומים מרהיבים של שפר, לא מתאמצים או מסוגננים בצורה מלאכותית מדי, כפי שחוטאים לא מעט ספרי בישול בימינו. אוכל פשוט, טעים ויפה למראה - זהו הקו הכללי שהתווה את הספר, ולכן הצילומים משתלבים בו בצורה טבעית כל כך.

 

 

אוכלים לפי הספר

הספר החדש - אהרוני מבשל 1 2 3 4 (בהוצאת כנרת זמורה-ביתן) בנוי על בסיסם של 28 חומרי גלם שונים, כאשר לכל אחד מהם 4 מתכונים. כך בחלק של הקישואים תוכלו למצוא מתכון לקישואים ממולאים בבשר ברוטב לימון, ובחלק של הבטטה גילינו גרסה מפתה לשוקי עוף עם בטטות. מה לא תמצאו בספר? חומרי גלם שצריך לרוץ בשבילם לחנויות מיוחדות או שלבי הכנה ארוכים ומסובכים - אלה בדיוק מתכונים שכל אחד יכול להכין בבית לארוחת הערב.

 

טעים לדעת

בין טיגון ואפייה, לקילוף וערבוב, גילינו שאהרוני גם מצלם ממש בקרוב תוכנית בישול חדשה לערוץ 10, שתחולק ל-4 חלקים בני 12 פרקים כל אחד. התכנית תעסוק במתכונים לסטודנטים, למשפחה ולשאר קטגוריות פופולריות. יש למה לצפות.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 בצל סגול, קלוף


2 כפות חומץ בלסמי


3 כפות מים


2 כפות סוכר חום


3 כפות שמן זית


1 כף עלי תימין


מלח ופלפל גרוס


1/2 ק"ג עגבניות שרי (רצוי מכמה סוגים)


חופן עלי בזיליקום



אופן הכנה:

  • חוצים את העגבניות לאורכן.
  • חוצים את הבצל לאורכו ואחר כך חותכים לרבעים. חותכים כל רבע ל-4 פלחים.
  • מערבבים בקערית את החומץ, המים והסוכר.
  • מחממים 2 כפות מהשמן במחבת. מוסיפים את הבצל, התימון, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל מזהיב מעט.
  • יוצקים למחבת את תערובת החומץ, מערבבים ומבשלים על להבה גדולה כמה דקות, עד שהבצלים מזוגגים יפה.
  • מערבבים את העגבניות בקערה עם כף שמן הזית הנותרת, מלח ופלפל. מוסיפים את הבצלים המזוגגים ועלי הבזיליקום ומגישים.

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1/2 כוס פירורי לחם או פנקו


1/2 כוס אגוזי מלך(או פיסטוקים) טחונים גס


3 שיני שום, קצוצות


4 כפות פטרוזיליה קצוצה


2 כפות שמן זית


מלח ופלפל גרוס


2 ביצים


2 כפות חרדל דיז'ון חלק


1/4 כוס קמח


6 חזות עוף, מנוקים משומן וגידים


גרד מחצי לימון


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  • מערבבים את פירורי הלחם עם האגוזים, השם, הפטרוזיליה, שמן הזית, המלח והפלפל בקערה שטוחה אחת.
  • טורפים את הביצים עם החרדל, גרידת הלימון, המלח והפלפל בקערה שנייה. מניחים את הקמח בקערה שלישית.
  • טובלים את חזות העוף בזה אחר זה בקמח ומנערים מקמח עודף. טובלים אותם בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת הפירורים, כך שיהיו מצופים בשכבה אחידה ועבה של הציפוי.
  • מניחים את החזות המצופים זה לצד זה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהחזות שחומים.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

50 גרם חמאה


4 כפות סוכר


3 כפות מיץ לימון


1 כף קליפת לימון מגורדת


 1 כפית תמצית וניל


6 תפוחים מסוג גרנד סמית'


1 כוס אוכמניות קפואות או טריות


 

לבצק פירורים:

 

1 ו-1/4 כוסות קמח


1/3 כוס סוכר


150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


100 גרם שקדים פרוסים


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • קולפים את התפוחים וחותכים ל-8 פלחים כל אחד.
  • ממיסים את החמאה במחבת רחבה יחד עם הסוכר, המיץ וקליפת הלימון ותמצית הוניל. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.
  • מוסיפים את פלחי התפוחים, מערבבים ומבשלים יחד 3 דקות.
  • מעבירים את התפוחים לכלי חסין חום משומן בחמאה ומערבבים פנימה את האוכמניות.
  • הבצק: מערבבים את הקמח והסוכר, מוסיפים את קוביות החמאה ואת השקדים. משפשפים אותם בין כפות הידיים ושוברים קצת את פרוסות השקדים, עד שנוצרים פירורים.
  • מפזרים את פירורי הבצק על התפוחים בלי להדק. מכניסים לתנור ואופים כ-1/2 שעה. מגישים חמים, עם גלידת וניל.

 

רוצים לראות את סרטון ההכנה של הקראמבל? היום (17.06) בשעה 16:00 יעלה הסרטון בלעדית לקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל - https://www.facebook.com/israelifood. שווה לחכות!

המתכונים מתוך הספר החדש אהרוני מבשל 4 3 2 1 בהוצאת כנרת זמורה-ביתן.

 

מחפשים עוד מתכונים קלים להכנה? נסו את אלה:
מאפינס בננות מהיר

עוגיות קינמון פריכות

עוגת פיצוץ שוקולד

פהיטס עם סלסת עגבניות ועוף

סלט קיסר ביתי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10