אוכל
ג'יימי אוליבר מבשל לכם ארוחה ב-30 דקות
 ארוחה מלאה בקלות   צילום : מתוך הספר 
אחרי שראה אור בארה"ב, הספר החדש של ג'יימי אוליבר - ארוחה ב-30 דקות נוחת גם בישראל. 4 מתכונים מעולים מתוך הספר החדש שהופכים לארוחה מושלמת שלא מצריכה שעות במטבח - מאפה תפוחי אדמה, עוף בחרדל, ירקות מאודים וגלידת וניל עם דובדבנים ושברי עוגיות חמאה

מאז יצא הספר - ארוחה ב-30 דקות, כמו גם תכנית הטלוויזיה בארה"ב, חיכינו לגרסה המקומית שתתרגם לנו את הקסם של האיש הכי כריזמתי על מסך ערוץ האוכל שלכם. הספר, שמחולק לארוחות (בכל ארוחה 4 מתכונים - מראשונה ועד קינוח), מנסה להוכיח כי עבור ארוחה איכותית לא צריך לבלות שעות במטבח או לרוץ לסופר מיוחד כדי לחפש חומרי גלם יקרים.

 

ההבטחה הזאת, מתבטאת גם בצורה שבה מגיש אוליבר את שלבי ההכנה. במקום מתכון לצד מתכון תקבלו שלבים שארוגים זה בזה - מתחילים בהכנת העוף, עוברים לקינוח ומשם בחזרה לתוספת. והכל כדי לאפשר לכם להכין ארוחה מלאה בפחות מ-30 דקות.

 

אז נכון, הקונספט מצוין, אבל חייבים להודות - מה שטוב מחוץ לגבולות ישראל לא בהכרח טוב גם כאן. כך קרה שמצאנו לא מעט מתכונים עם פירות ים, חומר גלם פחות פופולרי ונפוץ בסופרים הקרובים. דבר נוסף שקצת העיק על הספר, הוא העובדה שהיה כמעט בלתי אפשרי להכין מתכון אחד מתוך ארוחה שלמה שהוצגה. נניח שאהבנו את הארוחה האסייתית שג'יימי הציג אך רצינו להכין ממנה רק את העיקרית והקינוח, עכשיו לכו תחפשו בין כל השלבים איפה אלה שמתאימים למתכון שרצינו.

 

בשורה התחתונה: אם אתם אוהבים את השף, שכבר מזמן לבש את בגדיו, ואין לכם בעיה של כשרות, אתם תאהבו את הספר. רק קחו בחשבון שכדי להכין מתכון אחד מתוך ארוחה שאהבתם תאלצו להפרד מלא מעט דקות של סידור מחדש. 30 דקות זה כבר לא יהיה, אבל למה להיות קטנוניים.

 

  • כדי לאפשר הכנה פשוטה יותר, סידרנו מעט את שלבי ההכנה כך שכל מתכון יעמוד בפני עצמו.

 

חיוך ממיס וטונות של כשרון כריכת הספר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


1 בצל סגול


1 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה


אגוז מוסקט שלם


2 שיני שום כתושות


250 מ"ל שמנת לבישול 15-10% שומן


4 דגי אנשובי בשמן


50-100 גרם גבינת פרמזן איכותית


2 עלי דפנה


תימין טרי, עלים בלבד


200 מ"ל מים רותחים


 

לתיבול:


שמן זית כתית מעולה


מלח אטלנטי לפי הטעם


פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • מקלפים וחוצים את הבצל.
  • שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומותירים אותם בקליפתם. פורסים את תפוחי האדמה והבצל יחדיו במעבד המזון או בעזרת סכין חדה.
  • מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לתבנית תנור מתכתית (שמתאימה גם לכיריים) בערך בגודל 25X35 ס"מ ומתבלים במלח ובפלפל.
  • מגררים לתבנית רבע מאגוז המוסקט ושום כתוש, ויוצקים פנימה 250 מ"ל שמנת לבישול.
  • קורעים את האנשובי לפיסות ומוסיפים לתבנית.
  • בוזקים חופן נדיב של גבינת פרמזן מגוררת, מוסיפים עלי דפנה וחופן קטן (לא את כל הכמות) של תימין ומזלפים שמן זית בנדיבות.
  • בידיים נקיות מערבבים הכול יחדיו ומניחים את התבנית על להבה בינונית בכיריים. מוסיפים מים רותחים, מכסים ביריעת אלומיניום ומשאירים כך על הלהבה.
  • מטלטלים קלות את תבנית תפוחי האדמה, כדי שתפוחי האדמה לא יידבקו לתחתית ולדפנות.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • מסירים את יריעת האלומיניום ומפזרים מעט גבינת פרמזן מגוררת ואת יתר עלי התימין.
  • מזלפים מעט שמן זית ומכניסים למדף העליון של התנור למשך 15 דקות או עד שהמאפה מוזהב היטב עד מושחם ומבעבע.

 

ארוחות טעימות בקלי קלות מתוך הספר

סוג מתכון: בשרי (לא כשר) | זמן הכנה כולל: 30 דקות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

מעט גבעולי רוזמרין טרי


720 גרם (4 נתחים) חזה עוף עם העור


4 כפיות אבקת חרדל


מלח ופלפל לפי הטעם


מעט שמן זית


3 יחידות בייבי־כרשה (או כרשה אחת גדולה)


4 שיני שום


רבע עד שליש כוס יין לבן


75 מ"ל (כשליש כוס) שמנת לבישול 10-15% שומן


כפית גדושה חרדל גרגירים איכותי


 

אופן הכנה:

  • מניחים את חזות העוף בקערה.
  • מסירים את מחטי הרוזמרין מהגבעולים, קוצצים דק ומוסיפים לעוף. מפזרים אבקת חרדל על כל אחד מהחזות ומתבלים במלח ובפלפל.
  • מניחים מחבת על להבה גבוהה ומחממים בה מעט שמן זית. מזלפים מעט שמן זית על העוף ומעסים אותו כדי שטעמי התיבול יחדרו היטב.
  • כשהמחבת חמה, מוסיפים את העוף כשצד העור פונה מטה.
  • נעזרים במרית שטוחה כדי להצמיד את העוף למחבת, כדי שייטגן היטב. כל הפעולה אמורה להימשך 18 דקות.
  • בינתיים קוצצים גס את הכרשה וחוצים כל פיסה לאורכה. שוטפים היטב תחת מים זורמים, קוצצים דק מאוד ומוסיפים למחבת שבה העוף.
  • כותשים שיני שום ומוסיפים למחבת שבה העוף. הופכים את חזות העוף לצידם השני. נעזרים במרית שטוחה כדי להצמיד את העוף למחבת, כדי שייטגן היטב. מערבבים את הכרשה ומוסיפים מעט יין לבן למחבת.
  • מוודאים שחזות העוף מבושלים דיים, יוצקים פנימה את השמנת לבישול ומכסים את המחבת ביריעת אלומיניום.
  • מכבים את הלהבה. מעבירים את חזות העוף לקרש חיתוך ופורסים לפרוסות.
  • מוסיפים לרוטב שנותר במחבת כפית גדושה של חרדל גרגירים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה עמוקה ומניחים עליו את פרוסות העוף. מזלפים מעט שמן זית. אם רוצים, מעטרים בגבעול תימין.

 

התוספת המושלמת מתוך הספר

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה כולל: 10 דקות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


200 גרם מנגולד טרי


200 גרם בייבי־תרד טרי שטוף


מיץ מלימון אחד


מעט שמן זית


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:

  • שוטפים את המנגולד, קוצצים את הגבעולים דק ומכניסים לסיר בינוני. מכסים במים רותחים, מתבלים במלח בנדיבות ומכסים.
  • מוסיפים את עלי המנגולד לסיר ומבשלים הכל יחד מספר דקות.
  • מניחים תרד שטוף במסננת ויוצקים עליו את המנגולד שבושל במים.
  • מוסיפים מעט שמן זית לסיר הריק, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומחזירים את כל הירקות לסיר.
  • מערבבים, טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל לפי הצורך.

 

קינוח מושלם לימים החמים מתוך הספר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: 15 דקות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


כף קפה נמס מגורען (או 6-4 "שוטים" של אספרסו)


3 כפיות סוכר גולדן או סוכר דמררה בהיר


מעט מים רותחים להמסת הקפה


6-4 עוגיות חמאה עגולות איכותיות


460 גרם דובדבנים שחורים בסירופ, מגולענים


100 גרם שוקולד מריר איכותי, 70% מוצקי קקאו לפחות


500 גרם גלידת וניל איכותית


 

אופן הכנה:

  • מניחים בכוס חסינת־חום כף קפה נמס מגורען ואת הסוכר.
  • יוצקים מים רותחים לכוס ומערבבים היטב.
  • מפוררים את העוגיות ומניחים בתחתית ארבעה ספלי אספרסו.
  • מסננים את הדובדבנים מהסירופ ומפזרים אותם בין הספלים.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים כמה קוביות בכל אחד מהספלים (משאירים מעט שוקולד בצד לגירור מעל המנות).
  • מוציאים את הגלידה מהמקפיא כדי שתתרכך מעט.
  • בעזרת כף לגלידה, יוצרים כדורי גלידה ומניחים בכל אחד מספלי האספרסו. מגררים מעט שוקולד מריר מעל הגלידה.
  • יוצקים מעט קפה חם במידה מספקת כדי להמס את השוקולד שבבסיס הספל.
  • מגישים מיד.

 

המתכונים מתוך הספר ארוחה ב-30 דקות של ג'יימי אוליבר בהוצאת מודן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10