אוכל
מתכון לעוגה בחושה קלאסית עם 2 אופציות לשדרוג
 מושלמת ליד הקפה   צילום : טל אברזל 
היא נראית תמימה למראה, אבל בעצם מכילה לא מעט תוספות שנותנות לה מראה מפנק - קבלו את העוגה הכי בסיסית במטבח, שתקבל לתוכה כל טעם שרק תרצו. טור חדש של טל אברזל

כשקיץ ובחוץ חם, אני רוצה שהתנור יפעל כמה שפחות, אבל עדיין, חייבת איזה קינוח או שניים. מצד אחד, יש המון דברים שאפשר להכין ללא אפייה, כמו גלידה למשל. הרים של גלידה. ופאדג'. גבעות של פאדג'! למרבה הבאסה, זה ממש משמין לאכול כל הזמן גלידה ופאדג'.

 

התנור בעצמו כל הזמן רוטן, מקטר ומרעיש. אם אני רומזת לו בעדינות שחם לי, ומפעילה את המזגן, הוא מתעצבן ועושה קצר. ואם אני בכל זאת מצליחה לאפות, אז הוא עושה שביתה איטלקית ואופה רק צד אחד. אני מבינה שהוא כבר זקן וקשה לו, אבל נשארו לו כמה שנים עד לפנסיה ולכן אנצל אותו עד תום (אל תדאגו, יש לו קרן פנסיה).

 

אז הגענו לפשרה. אני אכין מתכונים מהירים שלא דורשים הרבה אפייה, והוא יבצע את עבודתו כמו שצריך, ואז שנינו ננוח במזגן, ונאכל עוגה לבנה ומושלמת.

 

את המתכון הבא אפשר לגוון בכל כך הרבה אופנים. מתכון לעוגה בחושה, פשוטה להכנה, לבנה ועסיסית שאוהבת גיוונים, וגם שלמה עם עצמה כמו שהיא. ועכשיו עם פירות הקיץ הנהדרים שמבשילים בקלות בגלל שכל כך חם, אפשר לקבל אחלה עוגות.

 

צירפתי שתי אופציות נהדרות לגיוון: דודבנים בליקר או קקאו ונוגט. הכמות מספיקה לשתי עוגות אינגליש קייק רגילות כך שאפשר להכין אחת כזו ואחת כזו. זה גם מה שאני עשיתי וכך כולם יצאו מרוצים.

 

תקבל באהבה כל תוספת שתבחרו טל אברזל

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות  | זמן כולל: 50-60 דקות | כמות מנות: 14 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


4 ביצים גדולות


180 מ"ל שמן


קורט מלח


שקית אבקת אפייה


200 מ"ל שמנת חמוצה


350 גרם קמח מנופה


50 גרם אבקת שקדים


120 מ"ל חלב


260 גרם סוכר


 

דובדבנים בליקר (לתבנית אחת):


200 גרם דובדבנים מגולענים


2 כפות ליקר גרנד מרינייה או כל ליקר אחר


2 כפות סוכר


 

קקאו -נוגט (לתבנית אחת):


3 כפות אבקת נוגט


3 כפות קקאו


שקית סוכר וניל


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה.
  • דובדבנים בליקר: מערבבים בקערה את הדובדנים, הליקר והסוכר ומשהים בצד להגרת נוזלים.
  • קקאו-נוגט: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל המרכיבים.
  • בקערה מניחים ביצים שלמות ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחילות להופיע בועות מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי ערבול עד שהוא מוטמע לחלוטין.
  • יוצקים פנימה חלב ושמנת חמוצה וממשיכים לערבל בעדינות.
  • מוסיפים לקערה את הקמח, המלח אבקת השקדים ואבקת האפייה. מערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה. חשוב להימנע מערבוב יתר.
  • מחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים.
  • לעוגת דובדבנים: יוצקים מחצית מבלילת העוגה בתבנית, מפזרים מעל את הדובדבנים עם נוזליהם ומכסים במחצית הבלילה הנותרת.
  • לעוגת קקאו-נוגט: יוצקים שליש מכמות הבלילה, מפזרים מעל חצי מכמות תערובת הקקאו-נוגט, מעל עוד שליש בלילה ותערובת הקקאו, ולבסוף מכסים ביתרה.
  • אופים בתנור החם למשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים עליו. מומלץ לבדוק את מצב העוגה מוקדם יותר, כי זה משתנה בין תנור לתנור.

 

הערות ושדרוגים:

  • ניתן לאפות את העוגה גם ללא כל תוספת.
  • העוגה אוהבת גיוונים. ניתן להתפרע בתוספות של פירות, ריבות, ממרחים ועוד. אם מוסיפים מרכיבים כמו אגוזים או שוקולד צ'יפס, מומלץ לערבב אותם עם מעט קמח כדי שלא ישקעו ויישרפו.
  • חשוב לערבב מעט ככל האפשר ובעדינות לאחר הוספת הקמח כדי לא לפגוע במרקם העוגה.
  • זמן האפייה המצוין הוא בגדר המלצה. חשוב לבדוק ולעקוב אחר מצבה של העוגה בתנור שלכם לפי היכרותכם איתו. אגלה לכם סוד: בגלל שהתנור שלי קצת עגלה ועושה הרבה בעיות, אני אף פעם לא אופה עוגה לפי הזמן המצוין במתכון, אלא פשוט עוקבת אחריה בתנור. כל תנור מתנהג אחרת.
  • אם העוגה מכילה פירות, יש לשמור בקופסא אטומה במקרר. אם לא, ניתן לשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של טולטולים.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של טל אברזל - טולטולים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10