אוכל
קיץ בריא • 2 מתכונים עם בורגול
 תוספת מושלמת לארוחה קלילה   צילום : עידן אדלר רייס 
היא מקפידה לאכול אוכל בריא וטרי, כזה שמעורר את הנפש ומגרה את החושים ומזמינה גם אתכם להשאיר את הג'אנק בחוץ ולהתענג על מנות משמחות, צבעוניות ובעיקר מאוד טעימות. עידן אדלר רייס מכינה קציצות בורגול וקישואים וסלט בורגול עם סלק

מהעיסוק היומיומי שלי באוכל ומהתאווה למזון, לטעמים ולמתכונים חדשים, די ברור שלאוכל יש חשיבות גדולה מאוד עבורי. אבל לא רק לאוכל. גם לבריאות יש חשיבות עליונה ויש לי מודעות מאוד גדולה מגיל ממש צעיר לצריכת אוכל מזין ובריא (בין היתר מאחר שאובחנה אצלי "אולצרטיב קוליטיס" בגיל 15, היום אני בסדר תודה).

 

למזונות עשירים בויטמינים וערכים תזונתיים יש מקום של כבוד אצלנו על השולחן, ואני מקפידה על אכילת לחמי שיפון, דגנים מלאים, קטניות והמון פירות וירקות באופן יומיומי. אז נכון שיש לי אהבה גדולה לשוקולד ולמתוקים בכלל שהם חלק בלתי נפרד מחיי כמעט על בסיס יומי, אבל היי, גם לתזונה הרגשית ישנה חשיבות ושוקולד עושה לי טוב בלב.

 

בכל שבוע אני מכינה לי קופסאות אוכל לעבודה, וכשמגיעה ארוחת הצהרים המיוחלת אני מתענגת על המנה שהכנתי לי. אני סבורה שלאכול אוכל טעים ומשובח זה חלק בלתי נפרד מהחיים הטובים, אבל הרבה פעמים מזונות "גורמה" מכילים שומנים, סוכרים וכל מה שמלמדים אותנו לצרוך בצמצום. לכן, אני ממש מקפידה לשמור על איזון; לבשל לי אוכל טרי וטוב, בדגש על הרבה ירקות, פירות, דגנים קטניות.

 

אני מאמינה באמת ובתמים בקשר בלתי נפרד בין גוף ונפש, ולכן התזונה הגשמית מהווה גם הזנה רגשית. הכנסת מזונות "רעילים" מרעילה גם את מצב הרוח, ואכילת מזונות טריים ובריאים, מחזקת את הנפש, מטהרת ומעוררת התחדשות. בקיצור, תפשילו שרוולים ותאכלו בורגול עם סלק. זה בריא, טעים ומשמח.

 

את סלט הבורגול הכנתי מסלק, דובדבנים טריים ופטרוזיליה. כשאין דובדבנים בנמצא, אפשר להחליפם בדובדבני אמרנה, בחמוציות מיובשות או פשוט להשמיטם מהמתכון - גם עם סלק בלבד המתכון ממש טעים ובריא. הסלט יכול לשמש כתוספת למנה עיקרית לצד קציצות או כסלט שמוגש לשולחן מעין טאבולה דובדבנים וסלק.

 

שילוב צבעים יפהפה עידן אדלר רייס

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


כוס בורגול


2 כוסות מים


2 סלקים


צרור פטרוזיליה שטופה


10 דובדבנים מגולענים


כף בלסמי


3 כפות שמן זית


מלח


פלפל שחור


 

אופן הכנה

  • מכניסים לסיר בורגול ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים יחד על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהבורגול מתרכך.
  • קולפים סלק, חותכים לקוביות ומכניסים לסיר גדול וממלאים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-20-30 דקות עד לריכוך. מסירים מהאש, שופכים את המים ושוטפים את הסלק במים קרים לצינון.
  • קוצצים פטרוזיליה ומגלענים דובדבנים.
  • מערבבים בורגול, סלק, דובדבנים ופטרוזיליה, מתבלים ומגישים.
  • מומלץ להכין בסמוך להגשה. אם מכינים מראש עדיף להוסיף את הפטרוזיליה ממש לפני שמגישים.

 

צמחוניות ומשביעות עידן אדלר רייס

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות מנות: 30-35 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


בצל גדול קלוף


חצי כוס בורגול


כוס מים


4 קישואים שטופים


עלים מ-6 ענפי טימין


עלים מ-4 ענפי בזיליקום טרי קצוצים


עלים מ-6 ענפי אורגנו טרי


3 ביצים


מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


100 גרם בולגרית 5% שומן מפוררת בידיים (לא חובה)


 

אופן הכנה:

  • קוצצים בצל ומטגנים במעט שמן זית עד להזהבה. מצננים.
  • מביאים לרתיחה בסיר קטן חצי כוס בורגול וכוס מים. לאחר הרתיחה מנמיכים ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה עד לריכוך. מסירים מהאש.
  • מגררים בפומפיה 4 קישואים או קוצצים במעבד מזון. סוחטים היטב את הקישואים (מניחים במסננת ולוחצים עם הידיים או עם כוס עד כל הנוזלים ניגרים).
  • מערבבים בקערה בורגול, קישואים, בצל מטוגן, טימין, בזיליקום, אורגנו.
  • טוחנים בבלנדר מוט או בלנדר רגיל או מעבד מזון עד שמתקבלת תערובת כמעט חלקה.
  • מוסיפים ביצה, מלח, פלפל שחור ובולגרית מפוררת.
  • מניחים נייר אפיה בתבנית רחבה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל שאוהבים. מסדרים בתבנית ואופים במשך כ-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
  • מגישים חם או קר כמו שהן או עם טחינה או יוגורט כבשים.

 

ארוחת צהריים קלילה עידן אדלר רייס
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10