אוכל
מתכון לסלט בורגול צבעוני וחגיגי
 מנה ראשונה נהדרת ומתקתקה   צילום : טל אברזל 
במקום הסלטים הרגילים והמנות הראשונות המשעממות שינחתו לכם על שולחן החג, טל אברזל מציעה מתכון לסלט בורגול מתקתק עם שזיפים צלויים, תפוח עץ ורכז רימונים. ויש גם בונוס: איורים מופלאים של שלבי ההכנה

החגים הולכים ומתקרבים וכולם במתח. כל הפוקוס הולך לעוגת הדבש שתכינו השנה. עוד לא התחילו החגים, ובדמיון כבר פתחנו כפתור והורדנו פרוסה של עוגת דבש עם התה אחרי האוכל.

 

אבל רגע, יש גם ארוחה - שוב אורז לבן,תפוחי אדמה ועוף בתנור? אני אומרת די לבנאליות! הרושם צריך להיות כל הארוחה ולא רק בקינוח. סימני החג - גם במנות הראשונות! מי אמר שתפוח זה רק בדבש (או בפאי)? מי אמר שרימון הוא רק כפית המשולה לזכויותנו? ומי אמר שאי אפשר לאכול שזיפים בערב ראש השנה?

 

רושם ברגע הוא הדבר האהוב עלי. אפקט "וואו" שמושג באמצעים פשוטים ביותר: מינימום השקעה - מקסימום רושם.

הסלט הבא מתאים להיות מנה ראשונה: הוא מפוצץ בטעמים ובצבעים, מרשים, קלה להכנה וזול - מה צריך יותר מזה?

 

סלט בורגול צבעוני עם תפוחים, שזיפים צלויים, טעמים של רימון ודבש וקצת חריפות של עלי בייבי. מגישים במנות אישיות קטנות לפני העיקרית, ונהנים מכל רגע. קצת גיוון עוד לא הרג אף אחד.

 

חותכים את התפוח טל אברזל
מכינים את השזיפים לצלייה בתנור טל אברזל
מבשלים את הבורגול במים רותחים טל אברזל

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


חצי כוס בורגול


כוס מים רותחים


חצי חבילת עלי בייבי


תפוח גדול מתוק


2 כפות צימוקים בהירים


 

לשזיפים הצלויים:


3 שזיפים גדולים עסיסיים


2 כפיות שמן זית


1 כף רכז רימונים


מלח ופלפל שחור גרוס


 

לרוטב:


4 כפות שמן זית


2 כפות חומץ


2 כפות רכז רימונים


1 כפית גדושה חרדל גרגרים


1 כף דבש או סילאן


1 שן שום כתושה


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • מניחים את הבורגול בקערה ויוצקים עליו מים רותחים. משרים למשך חצי שעה עד לריכוך מלא. מסננים מעודפי מים.
  • מכינים את השזיפים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חותכים את השזיפים לחצאים ומסלקים את הגלעין.
  • מחלקים כל חצי שזיף לשלושה חלקים (כך שכל שזיף מניב שש חתיכות) ומניחים בקערה.
  • מעל יוצקים שמן זית ורכז רימונים, מפזרים מעט מלח ופלפל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כך שאין חפיפה בין פרוסות השזיפים. צולים בתנור במשך 15-20 דקות או עד שהשזיפים זהובים ומבעבעים. מצננים את השזיפים המוכנים בטמפרטורת החדר.
  • קוצצים דק את עלי הבייבי, ואם הצימוקים גדולים קוצצים גם אותם.
  • חותכים את התפוח לקוביות קטנות.
  • מכינים רוטב: מערבבים יחד שמן זית, חומץ, רכז רימונים, חרדל, דבש, שום, מלח ופלפל ומתקנים תיבול. מומלץ לשים את כל מרכיבי הרוטב יחד בצנצנת קטנה ולשקשק אותה.
  • הרכבת המנה: מערבבים את הבורגול עם עלי הבייבי, הצימוקים והתפוח. יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב.
  • מסדרים בקעריות אישיות או צלחת הגשה גדולה ומעל מסדרים את השזיפים הצלויים.
  • מגישים מיד.

 

וככה זה נראה במנה אישית טל אברזל
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10