אוכל
מתכון ללחם ביתי או: החלה של ז'קלין
 בצק אחד - 2 צורות הכנה   צילום : מארק חסין 
ביקור בישראל והזדמנות לצפות מקרוב באמא מכינה לחם במטבח גרמו למארק להזכר במסורת, במנהגים ובתחושת הנתינה והאהבה של הבית. וכדי שגם אתם תוכלו להפיץ ניחוחות כאלה אצלכם במטבח, הבאנו לכם את המתכון המלא, כולל תמונות השלבים, ללחם שיגנוב את ההצגה

לפני כמה ימים, במהלך הביקור בישראל, היה לי העונג לבשל כמה מתכונים עם אמא שלי. אמנם יש לי בלוג אוכל, אבל ההשראה האמיתית שלי מבישול התחילה מהבית כמובן.

 

בילינו יום שלם יחד בבישולים ושיחות, פשוט הנאה צרופה. בשבילי זו הייתה הזדמנות מצוינת לצפות מקרוב ולתעד איך היא עושה את זה. לכל מתכון את הסיפור שלו ולאיזה אירוע הוא מתאים. האמת זה קצת גרם לי לחשוב איך עם השנים אנשים (או אולי זה רק אני?) שמים פחות לב למסורות ומנהגים וכמה נחמד זה שיש מתכונים שמבדילים אירועים אחד מהשני.

 

בבית שלנו, אפיית לחם תוצרת בית הוא סימן לאהבה ונתינה, וזה גם מסמל את התחושה של להיות בבית. האמת, זה באמת הרגיש לי הכי בבית בעולם.

 

 

מוקדש באהבה לז'קלין חסין.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות מנות: 2 לחמים | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

קילו קמח לבן


1 ו-1/2 כפות שמרים יבשים (או: 4.5 כפות שמרים טריים)


2 ו-1/4 כוסות מים חמימים


3/4 כוסות שמן


3/4 כוס הסוכר


2  ביצים


כפית של מלח


אופן הכנה:

  • הכנת הבצק: מערבלים במיקסר, עם וו הלישה, את כל החומרים היבשים יחד עם המים עד שהם מתמזגים עם הקמח.
  • מוסיפים ביצה אחת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמן ונותנים למיקסר לעבוד במשך 15 דקות. זה ייראה כאילו השמן לא מתמזג לתוך הבצק, אבל אל דאגה. 15 דקות במהירות בינונות והשמן יתמזג באופן מושלם.
  • מכסים בניילון נצמד ובמטלית בד כדי שהבצק יישאר נשאר חם. מניחים את הקערה במקום חמים כשעה ו-15 דקות, עד שהוא מכפיל את גודלו (לפחות).

 

בימים קרים אפשר לתת לבצק לתפוח גם יותר משעה מארק חסין
  • בעדינות מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו על משטח מקומח כמה שניות עד שהאוויר יצא מהבצק.
  • חותכים את הבצק לשני חלקים ומכסים שוב במטלית בד לעוד 20 דקות. עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו שוב.

 

הבצק כמעט מכפיל את נפחו מארק חסין
  • הכנת הלחם: אנחנו החלטנו להכין לחם-לחמניות (כזה שתולשים ממנו לחמניות) וחלה אחת.
  • חותכים נייר אפייה בגודל המתאים ומרססים עם שמן, רק כדי לוודא שהוא לא יידבק. מסדרים את הלחמים בתבנית ומשאירים לתפיחה נוספת של כ-45 דקות (בתמונה תוכלו לראות איך להכין את הלחם-לחמניות).
  • איך יודעים שהלחם מוכן לאפיה? לוחצים קלות עם האצבע והבצק אמור להגיב כמעט כמו ספוג ולחזור למצב הטבעי (כמעט).

 

מניחים 7 עיגולי בצק אחד לצד השני ומחכים להתפחה מארק חסין
  • הכנה לאפייה: טורפים ביצה אחת (אחרי שמוציאים חצי מכמות החלבון) ומברישים את הלחם.
  • באשר לתוספות, מה שבא ברוך הבא. אנחנו השתמשנו בקצח, שומשום, מלח גס מתובל בעשבי תיבול ובשומשום שחור.

 

מקשטים מעל בכל תוספת שאתם אוהבים מארק חסין
  • אופים ב-160 מעלות בתנור מחומם מראש למשך 30 דקות עד להזהבה.
  • הבית יתמלא בריח מדהים של לחם והתוצאה היא לחם מדהים, רך ומתקתק במידה.

 

מגישים עם חמאה, ריבה או כל ממרח שאוהבים מארק חסין
אפשר כמובן לעצב לכל צורה שאוהבים מארק חסין

המתכון מתוך הבלוג Improvising Food של מארק חסין. שם תוכלו למצוא את המתכון הזה גם בגרסתו באנגלית.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10