אוכל
מתכון לבראוניז כשר לפסח (פרווה)
 אפשר לפזר מעל גם אגוזים אחרים   צילום : קרן ביטון כהן 
את הקמח מחליפים בשקדים טחונים וקורנפלור ומקבלים מתכון מעולה לעוגת בראוניז שוקולד עם אגוזים, עסיסית ונימוחה. גם פרווה, גם ללא גלוטן וגם כשרה לפסח

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | תבנית בגודל 30X24 | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

200 גרם שוקולד מריר איכותי


200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה


200 גרם אבקת סוכר


100 גרם שקדים טחונים


4 ביצים


3 כפות קורנפלור


חופן אגוזי מלך, קלופים


100 גרם אבקת קקאו


אופן הכנה:

  • ממיסים את המזולה והשוקולד בפולסים במיקרוגל, או בקערה שממוקמת מעל סיר עם מים מבעבעים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נותנים לתערובת השוקולד להתקרר מעט, ואז מערבבים פנימה את שאר המצרכים.
  • יוצקים לתבנית. מניחים מעל את אגוזי המלך ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים 25-35 דקות, עד שהחלק העליון מתבקע אבל נשאר לח מבפנים. חשוב לא לאפות יותר מדי.
  • מוציאים מהתנור, ונותנים לבראוניז להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שחותכים ואוכלים.

 

נימוחה ושוקולדית קרן ביטון כהן
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10