אוכל
מתכון למוס שוקולד (פרווה) עם פקאן סיני
 מוס שוקולד כשר לפסח   צילום : קרן ביטון כהן 
בלי קמח, בלי סיבוכים • קינוח פרווה מרשים של קצף שוקולדי עשיר בתוספת פקאן סיני, שקל להכין מראש ולהגיש בקלות. שישה מצרכים וזה שלכם

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר


50 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה


4 ביצים, מופרדות


100 גרם סוכר


קורט מלח


חופן קטן פקאן סיני


אופן הכנה:

  • מקציפים את חלבוני הביצה בעזרת מקציף חשמלי כדקה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר (בהדרגה) וממשיכים להקציף ביסודיות עוד 5 דקות או עד שמתקבלת קצף לבן ויציב.
  • ממיסים את השוקולד היחד עם החמאה בפולסים במיקרוגל או אמבט אדים. לאחר שהשוקולד נמס והתקבלה תערובת מבריקה וחלקה בוחשים פנימה את חלמוני הביצה, אחד אחד. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • לוקחים בערך 1/3 מהקצף ומערבבים אותה לתוך תערובת השוקולד.
  • לוקחים 1/3 נוסף ואותו מקפלים בעדינות לתערובת השוקולד, כך שהתערובת תתאחד וגם תשמור על אווריריותה. חוזרים על הפעולה עם 1/3 הקצף שנותר.
  • מעבירים לכוסות שקופות או כלי הגשה אחר ומקררים כ-4 שעות, עד שהמוס התייצב (ניתן גם להעבירו למקפיא לשעה).
  • לפני שמגישים, מניחים מעל כל מנה פקאן סיני.

 

צילום וסטיילינג: קרן ביטון-כהן

 

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם מומחה האפייה אורי שפט

ציוד האפייה של קרין גורן ומיקי שמו

מתכון לבראוניז ללא קמח

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10