אוכל
בזכות הקראנצ'יות והגבינות הנמסות: בורקס כשר לפסח
 בורקס מצות במילוי גבינות   צילום : פיליפ מטראי, סגנון: בלה רודניק 
יכול להיות שכבר טעמתם בורקס מצות, אבל זה של בני סיידא מביא את החוויה לאקסטרים ומחבר בין פטריות לגבינות נמסות שנמתחות בכל ביס. ויש גם מתכון בונוס לרעבים

בורקס מצות במילוי גבינות ופטריות


 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות: 8-10 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

10 מצות


 

למלית:

300 גרם גבינה בולגרית, מפוררת


150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת


200 גרם גבינת פרומעז, חתוכה לפיסות קטנות


1/2 כוס עירית, קצוצה


1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות


2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות


חופן זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים


מלח, פלפל שחור גרוס


2 - 1 ביצים


כף שמן זית


 

לציפוי וטיגון:

4 ביצים, טרופות


1/2 1 כוסות (180 גרם) קמח מצה


שמן לטיגון חצי עמוק


אופן הכנה:

  • פורסים דק את הפטריות. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הפטריות על אש גבוהה תוך ערבוב 5-3 דקות
    עד שהתרככו. מעבירים למסננת ומצננים 10 דקות.
  • מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת ומשהים 10 דקות.
  • מערבבים בקערה את הפטריות המטוגנות עם שאר מרכיבי המלית לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומשפרים תיבול.
  • חוצים כל מצה לשני מלבנים. שמים מעט מהמלית בחלק התחתון של כל מלבן, ומקפלים לשניים לצורת כריך.
  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ). טובלים כל כריך בביצים הטרופות ולאחר מכן בקמח המצה, כך שיצופה היטב מכל הכיוונים. מטגנים 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.

>> מתכונים נוספים מנצחים לפסח - תמצאו כאן

 

 

פריטטת מצות וגבינות פיליפ מטראי, סגנון: בלה רודניק

פריטטה מצות עם ירקות, גבינות ועשבי תיבול


 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

50 גרם חמאה


4 כפות שמן זית


2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים


2 פלפלים משני צבעים, חתוכים לקוביות קטנות


1 זוקיני או קישוא, חתוך לקוביות קטנות


2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות


350 גרם גבינות מגוררות או חתוכות ( מוצארלה, קשקבל, פרמזן, קממבר)


1 כוס עשבי תיבול קצוצים ( עירית, שמיר, פרוזיליה או בצל ירוק)


חופן זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים


 

2 מצות, מפוררות לפירורים גסים


8 ביצים


1/2 כוס שמנת מתוקה


מלח, פלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים מחבת בקוטר 32 ס"מ, שניתן להכניס לתנור, על אש גבוהה, וממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים 10 דקות תוך ערבוב עד שהתרככו.
  • מוסיפים את עשבי התיבול, הזיתים ואת המצות המפוררות, מתבלים במלח ופלפל ובוחשים היטב.
  • מפזרים מעל הירקות שבמחבת את הגבינות המגוררות. טורפים בקערה את הביצים עם השמנת, ויוצקים מעל הגבינות שבמחבת. מטגנים 5 דקות על אש בינונית.
  • מעבירים את המחבת לתנור ואופים כ-15 דקות עד שהפריטטה הזהיבה ותערובת הביצים התייצבה לחלוטין. 
    מגישים חם.

 

המתכונים מתוך הספר 'פסח ברגע' מאת בני סיידא, בהוצאת מודן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10