אוכל
ביקור בשוק האיכרים בקליפורניה
 כרוב אליפטי-חייזרי בשוק האיכרים    צילום : מארק חסין 
שוק האיכרים בקליפורניה מציע שלל עצום של ירקות, פירות ומוצרים ייחודים. יצאנו עם מארק חסין לסיבוב בשוק: הצבעים משגעים, הירקות מפתיעים, הדוכנים מקוריים והעיקר שיש פלאפל בסוף

כשעברתי לקלפורניה כולם אמרו לי שיש כמה דברים שאני חייב לעשות: לרכב על אופניים על גשר הזהב, לבקר בצ'יינה טאון, לעשות סיור יקבים בנאפה, לטייל בסן פרנסיסקו על חשמלית, לראות את אריות הים ב-Pier 39, ו... לבקר בשוק האיכרים באחת העיירות (הרשימה עוד ארוכה כמובן).

 

כמעט בכל עיירה מקומית אפשר למצוא שוק איכרים שפעיל לפחות פעם בשבוע, לרוב בסוף השבוע. מדהים לראות איך משבוע לשבוע השוק גדל עם עוד דוכנים שמעצימים את החוויה. ולא רק דוכני פירות וירקות - אמנים שמנגנים בין הדוכנים ומנעימים את הזמן (כן, גם מוסיקות קאנטרי באה בחשבון), משחיז סכינים שהכי טוב לתת לו את הסכינים כשאתם מגיעים לשוק ועד שאתם מסיימים את סיבוב הקניות הם מוכנים לאיסוף, וכמובן דוכני אוכל טרי שנותנים מענה ראשוני לרעב שמתעורר תוך כדי הביקור בשוק.

 

בתור פודי (foodie) השוק מעורר אצלי את היצירתיות והתשוקה לבישול דברים חדשים, והבונוס הוא לראות את הירקות והפירות בצורתם הכי קרובה לטבע שאפשר, מהקטיף ישירות לדוכן. שאלתם את עצמכם איך גדל כרוב ניצנים? גם אני לא, עד שראיתי איך מוכרים גבעול עבה וירוק שעליו גדלים עשרות כרובי ניצנים, כל שנותר הוא לקטוף אותם מהגבעול. ומה לגבי כרובית ירוקה עם שפיצים מחודדים ומנגולד בארבעה צבעים? באמת כיף גדול לספוג את האווירה ולנסות דברים חדשים.

 

התמונות צולמו ביום ראשון בשוק האיכרים ב- Mountain View וביום שבת ב Sunnyvale

נגן מוסיקה אינדיאנית בכניסה לשוק האיכרים מארק חסין
עלי בייבי מכל הסוגים מוכנים בשקית, שלם וקח מארק חסין
צבעוני ומיוחד - מנגולד מרהיב בצבעי הקשת מארק חסין
לכרובית החייזרית הזאת קוראים רומנסקו מארק חסין
נשנוש מהיר בשוק: צדפות טריות עם מעט לימון וחזרת היא אופציה מעולה מארק חסין
קולורבי סגול: הפתעה נוספת בשוק האיכרים מארק חסין
לילדים אבל לא רק: "קשיות" אישיות של דבש בטעמים מארק חסין
מגוון עשיר בדוכנים. בוטנים, קני סוכר ולמון גראס מארק חסין
עגבניות אדומות. לפעמים גם מטוגנות מארק חסין
ירקות שורש מדהימים: צנוניות וסלקים בלבן ואדום מארק חסין
בפינת הדברים המוזרים בשוק: ביצי יען ואוכל גורמה אורגני לכלבים מארק חסין
כרוב ניצנים על גבעול, דלורית, וכרוב רגיל מארק חסין
שורש טארו. אני אוהב להכין ממנו צ'יפס אפוי שיוצא קריספי במיוחד מארק חסין
נבטים מתובלים: מצוינים בסנדוויץ'. בטעם קימל, שומשום, צ'ילי ועוד. גאוני! מארק חסין
בצלים טריים: הגבעול הירוק אחראי על מתיקותם. מארק חסין
הירוק הכי טרנדי בשוק: קייל (Kale) בכל מני צבעים וסוגים מארק חסין
מגוון רחב של סוגי פטריות טריות מארק חסין
איך אפשר בלי פלאפל: חוזרים למקורות ישראליים מארק חסין

הכתבה מתוך הבלוג Improvising Food של מארק חסין. שם תוכלו למצוא את הכתבה הזו ומתכונים נוספים גם בגרסתם באנגלית.

 

כדאי לקרוא גם:

מאלתר במטבח - על הבלוג של מארק

מתכון ללביבות פראסה לפסח

מתכון לחלה של ז'קלין

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10