אוכל
חמוץ מתוק • מתכון לסלט בטטות ותפוחי עץ
 בטטה על הגריל ותפוחי עץ חמצמצים   צילום : טל אברזל 
טל אברזל מציינת את יום העצמאות בהכנת סלט רענן, חמוץ-מתוק עם בטטות ותפוחי עץ ירוקים. ניתן להגיש כמנה עיקרית או כתוספת

בזמן שכולם עסוקים באיזה בשר לקנות, והאם להכין תפוחי אדמה בתנור, צ'יפס או בכלל פירה, אני מתרכזת בסלט, זה שביום העצמאות מקבל חשיבות נמוכה ביותר.

 

ולמה לא לדאוג לאלה שלא אוכלים בשר? למה לא להכין סלטים מושקעים שיהוו תוספת נחמדה עבור אוכלי הבשר, וארוחה יחסית מלאה עבור אלה שצריכים להסתפק בתוספות בלבד?


סלט שאפשר להכין על המנגל, כן כן, מבטטה צלויה ומתוקה, עם תפוחים וחסה מרעננים. שילוב מושלם! וגם אם אתם לא עושים על האש, אפשר להכין במחבת כמו שאני עשיתי, או בתנור. תוך כמה דקות של צלייה, חיתוך וערבוב מקבלים סלט מרענן, משביע ומאוזן, שלא יבייש אף סטייק.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות: 3 מנות עקריות | רמת קושי: קל

מצרכים לסלט:


2 בטטות, בינוניות-קטנות


תפוח ירוק קטן


ראש חסה עגולה (חסה אמריקאית)


4 כפות שמן קנולה


כפית רוזמרין יבש


חצי כפית פלפל שחור גרוס


כפית מלח גס


 

לרוטב:


4-5 כפות שמן זית


2-3 כפות חומץ או מיץ לימון


כפית גדושה דבש


כפית חרדל דיז'ון חלק


חצי כפית שום גבישי


רבע כפית פלפל שחור גרוס


רבע כפית מלח


 

אופן הכנה:

  • פורסים את הבטטות לפרוסות דקות של כ-1 ס"מ.
  • מערבבים בקערה יחד עם: שמן קנולה, רוזמרין, מלח גס ופלפל שחור. יש לוודא שכל הבטטות מצופות היטב ובאופן אחיד בשמן ובתבלינים.
  • מחממים מחבת פסים. כשהיא חמה-לוהטת מסדרים את פרוסות הבטטות במחבת וצולים היטב מכל צד עד שהן מתרככות. אם המחבת נראית יבשה אפשר להוסיף קצת שמן. ניתן לבדוק זאת באמצעות מזלג או הופעת פסים חרוכים על הבטטה.
  • מנקים את התפוח מליבתו, וחוצים אותו לחצי וכל חצי פורסים לפרוסות דקות-ירחים.
  • חותכים את החסה לרצועות דקות.
  • מנערים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב עד שהוא חלק וקרמי.
  • מערבבים בקערה את החסה, התפוחים והבטטות ויוצקים מעל את הרוטב.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10