אוכל
מתכון לריבועי חמאת בוטנים ושיבולת שועל
 ריבועים של אושר ובריאות   צילום : טל אברזל 
טל טברזל פותחת שבוע חדש עם ריבועי חמאת בוטנים ושיבולת שועל: טעימים, נימוחים, קראנצ'יים ובריאים. לא תדעו כמה זה קל וטעים עד שתנסו

במקום לקנות בקפיטריה חטיף אנרגיה בטעם האהוב עליי, חמאת בוטנים, החלטתי לנסות ולהכין חטיף כזה בעצמי.

 

רציתי שלא יהיה יותר מדי מתוק, שלא יהיה רך מידיי או מתפורר, שיחזיק הרבה זמן בצנצנת, ושיהיה גם טיעם בנוסף להכל, וגם בלי חמאה. כי אם כבר אז כבר.

 

התבססתי על חטיפי אנרגיה שכבר הכנתי בעבר, ועם קצת התאמות ושינויים ותוספת מעניינת של ג'ינג'ר, התקבלו חטיפים נהדרים, לא קשים מידיי ולא מתפוררים, לא מתוקים מידיי ופשוט מושלמים לקחת ללימודים או לעבודה.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 25 עוגיות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

2 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה


¾ כוס חמאת בוטנים לא ממותקת


½ כוס סילאן


2- 3 כפות מים


קורט מלח


½ כפית ציפורן


¼ כפית ג'ינג'ר טחון


 

אופן הכנה:

  • מניחים בקערה חמאת בוטנים, סילאן מלח ותבלינים. בקערה נפרדת מניחים את שיבולת השועל, מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית מלבנית או תבנית תנור בנייר אפייה.
  • מחממים את הסילאן וחמאת הבוטנים כחצי דקה עד דקה במיקרוגל עד שהם מתרככים (לחילופין ניתן לחמם על הגז בסיר קטן).
  • מערבבים היטב ויוצקים מעל את שיבולת השועל.
  • באמצעות כף או מרית מערבבים ודוחסים את התערובת ומוודאים שכל שיבולת השועל מצופה בחמאת בוטנים וסילאן. התערובת בשלב זה מעט פירורית, ניתן להוסיף מים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
  • משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה ככל האפשר ומיישרים באמצעות מרית רטובה.
  • באמצעות חותכן פיצה או סכין חדה חותכים לריבועים.
  • אופים כ-20 דקות עד שהריבועים מזהיבים.
  • כשהריבועים עדיין חמים, מפרידים אותם אחד מהשני באמצעות סכין ונותנים להם להצטנן לחלוטין.


 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10