אוכל
שבוע בלסבוס • מתכונים למאפה חצילים ולבקלוואה
 מאפה חצילים, גבינה מלוחה ופירורי לחם   צילום : רון קדמי 
עדי שטראוס ויונתן רושפלד נסעו לאי לסבוס ביוון וחזרו עם ספר המתאר מסע קולינארי שמדבר על אוכל, בישול, פילוסופית חיים, חברות, ותרבות אירוח. בחרנו בקפידה מתכונים מתוכו: בקלוואה ומאפה חצילים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה וחצי | זמן כולל: שלוש שעות תבנית עגולה קפיצית | רמת קושי: קל

מצרכים לפירורים:


כיכר לחם שיפון, יבש מאוד (בן שבוע, יוונים לא זורקים דבר)


1/2 כוס שמן זית


 

למילוי:


1/2 קילו גבינה יוונית מלוחה (גבינת פטה מלוחה, רזה ויבשה)


1/2 קילו גבינת אורדה


3 ביצים


1/2 אגוז מוסקט מגורד טרי


פלפל שחור


200 גרם קשקבל


מלח (אם צריך)



לחצילים:


2 חצילים בלאדיים פרוסים על הקליפה לפרוסות של 1.5 ס"מ


 

אופן הכנה:

  • הפירורים: במעבד מזון, טוחנים לפירורים דקים את הלחם. מוציאים לקערה ומערבבים עם שמן זית. מוציאים לתבנית אפייה ומהדקים למשטח אחיד בגובה 1 ס"מ. (תבנית אידיאלית תהיה תבנית קפיצית כמו של עוגת גבינה, בגובה של 15 ס"מ).
  • המילוי: לשים בידיים הכול בקערה עד לקבלת מסה אחידה.
  • החצילים: צולים את החצילים בתנור על 180 מעלות לאחר שהוברשו בשמן זית כ-10 דקות לריכוך.
  • אופים את פירורי הלחם בתנור (180 מעלות) כ-10 דקות. מעל פירורי הלחם הקלויים מסדרים את החצילים כשחצי פרוסה כל פעם נשענת על הדופן וחצי בפנים התבנית.
  • מכניסים את המילוי פנימה עד ל-2/3 גובה מהתבנית, סוגרים את שיפולי החציל על המילוי ומהדקים. אופים בתנור (180 מעלות) כ-45 דק'. בודקים עם קיסם שיוצא חלק מבפנים.
  • מקררים לפחות שעה, פורסים ומגישים.

בקלוואה מושלמת רון קדמי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: כ-20 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים למילוי:

 

1 כוס פיסטוקים קלופים (לא קלויים)


1 כוס אגוזי מלך (לא קלויים)


1 כוס אגוזי לוז (לא קלויים)


1 כוס דבש


כף שטוחה קינמון טחון


 

לבצק:

 

3 דפים בצק פילו (40*60)


1/2 כוס חמאה מומסת


1/3 כוס סוכר חום


 

אופן הכנה:

  • המילוי: מסדרים את תערובת האגוזים במגש אפייה וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-7 דקות. מדי פעם יש לפתוח את התנור ולערבב בשביל צבע אחיד ושחום.
  • מוציאים מהתנור, מוסיפים מלמעלה את הדבש והקינמון, מערבבים ומקררים לגמרי.
  • כשהתערובת קרה לחלוטין מעבירים אותה לבלנדר וטוחנים ב3-4 פולסים גס מאוד.
  • מוציאים מהבלנדר חצי כמות ואת הכמות שנותרה בפנים טוחנים לגמרי.
  • מאחדים בקערת ערבוב את שתי התערובות לקבלת מסה מעורבת חלקה+גסה.
  • הבצק: פורסים על משטח עבודה עלה של פילו ומברישים בחמאה מומסת, מפזרים מלמעלה חצי מכמות הסוכר ומניחים עלה נוסף. חוזרים על הפעולה ומניחים עלה שלישי אחרון שנשאר נקי.
  • בשליש התחתון של הבסיס שיצרנו מניחים את המילוי (על הצלע הארוכה) מסדרים את המילוי כשמשאירים 10 ס"מ נקיים מכל צד. מגלגלים לצורת נקניק וחותכים את שארית הבצק מהסוף כך שהקצה נשאר בתחתית הנקניק.
  • מורחים את החלק העליון של הבקלווה בחמאה מומסת ובסכין חדה חותכים פרוסות אלכסוניות כמעט עד הסוף ברווחים של 2 ס"מ.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות. את הבקלווה מניחים על מגש עם נייר אפיה ואופים כ-45 דקות.
  • בזמן שבתנור, מחממים כוס דבש עד שמתרכך מעט ויוצקים על הבקלווה מיד כשיוצאת.
  • מקררים לחלוטין לפני ההגשה.
  • בשל ההבדל בין חומרי הגלם שביוון לבין אלו שבארץ ייתכן כי משך הבישול והתוצאה יהיו שונים מאלו המצוינים בספר.

המתכונים מתוך הספר A Week in Lesbos של עדי שטראוס ויונתן רושפלד, לרגל השקתו ייערך שבוע יווני בארבעת מסעדות קבוצת עדי'ס לייפסטייל: הרברט סמואל, טאפאס אחד העם, יבנה מונטיפיורי ועלמה לאונג', עם תפריט ספיישלים יווני בנוסף לתפריט הרגיל. ביום שני ייערך בטאפאס אחד העם ערב שכולו יוון עם תפריט מיוחד.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10