אוכל
מתכון לפטריות ממולאות בגבינה
 הגבינה מושלמת ברגע שהתבנית יוצאת מהתנור   צילום : קרן ביטון כהן 
שבועות בנוסח גיאורגי • טור חדש של אירמה קזר נותן לנו הצצה למאכלי העדה הגרוזינית. הפעם היא מכינה פטריות אפויות ממולאות גבינה, מומלץ לאכול כשהמנה חמה

לרוב, המטבח הגיאורגי מזוהה עם חצ'פורי או עם תבשילי בשר ואגוזים. כדי לשבור את הסטראוטיפ הבאתי לכם מתכון חלבי, מבוסס פטריות וגבינה, שיכול בקלות לגנוב את ההצגה בשבועות ולהפוך לכוכב השולחן.

 

מדובר במנה חביבה במיוחד המוגשת ברוב המסעדות האותנטיות בגיאורגיה, ואחת האהובות על הקהל המערבי. הפטריות עצמן מקבלות תיבול עדין של מלח ופלפל שחור בלבד ועליהן מונחות פרוסות גבינת סולוגוני, גבינה המזכירה את המוצרלה המוכרת אך טעמה דומיננטי יותר, ניתן להשיגה במעדניות ובסופרים ממחלבות של 'עברי'.

 

בדרך כלל הגבנים מכינים את הגבינה בשימור בעלי גפן או ביין, וכל התענוג הזה מונח על כלי הגשה קרמי ומוכנס לטאבון בוער (או ל-200 מעלות בתנור הביתי). בטיולים שלי לגיאורגיה המנה מקבלת אזכורים ונשארת חקוקה בקרב המטיילים מישראל.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 2 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

  

250 גרם פטריות שמפניון או 4 פטריות פורטובלו, בהתאם לתבנית האפיה


מלח ופלפל שחור


300 גרם גבינת סולוגוני או מוצרלה


אופן הכנה:

  • יש לחמם את התנור לטמפרטורה 200 מעלות.
  • מנקים את הפטריות באמצעות מברשת או נייר, אין לשטוף אותן!
  • ממליחים ומפלפלים את הפטריות.
  • יש לחתוך את גזע הפטריה כך שתבלוט במעט.
  • מניחים על תבנית אפיה שגזע הפטריה כלפי מעלה.
  • מעל שמים פרוסות גבינת סולגוני.
  • אופים בתנור למשך 20 דקות, עד להזהבת הגבינה מעל.
  • מגישים ואוכלים כשזה חם.

 

 

 

פטריות ממולאות גבינת סולוגוני קרן ביטון כהן
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10