אוכל
קמח כוסמת • מתכונים לקרפ עם גבינה ולחם אירי
 קרפ כוסמת עם גבינת גרוייר וביצה עלומה   צילום : שירן כרמל, סגנון: מאיה לבנת הרוש 
תומר כבירי מגלה לנו את סודות האפייה עם קמח כוסמת: הוא מעולה לציליאקים (ללא גלוטן) והאפשרויות הגלומות בו עצומות. קבלו שני מתכונים עם הקמח שהוא בעצם צמח

בניגוד לדעה הרווחת, הכוסמת היא צמח ולא דגן. את פירות הצמח מייבשים וטוחנים לקמח. בצרפת הקמח מכונה "בלה נואר" (קמח שחור), ונהוג להכין ממנו קרפים כהים.

באירלנד אופים לחם כהה במיוחד מתערובת קמחים יחודית אשר אחד ממרכיביה העיקריים היא הכוסמת.

 

כמה אופי יכול להיות לקמח, תשאלו את קמח הכוסמת.

הוא מוסיף צבע וטעם לכל מאפה מבלי להיות דומיננטי מדי.

פה הכנתי קרפ כוסמת, מנה קלאסית במטבח הצרפתי, בה הקרפ מקבל צבע אפרפר וטעם יחודי.

לחם אירי הוא לחם בו יש תוספת של קמח כוסמת להעשרת הטעמים ולקבלת צבע כהה.

הלחם המתקבל הוא בעל מרקם דחוס המזכיר לחמי שיפון כבדים, וטעמו נשאר בפה לאורך זמן.

 

>>רוצים לדעת כמה זה 500 גרם חלב בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות: 45 יחידות | רמת קושי: בינוני

המצרכים לתערובת הקרפ:

 

500 גרם חלב


300 גרם קמח כוסמת


40 גרם סוכר


5 גרם מלח


3 ביצים


40 גרם חמאה מומסת


25 גרם שמנת מתוקה


 

להגשה:

 

1 ביצה


עירית קצוצה


גבינת גרוייר מגורדת


אופן הכנה:

  • מערבבים יחד את כל מרכיבי הקרפ עד לקבלת מסה אחידה, חלקה וללא גושים.
  • מומלץ לתת לתערובת לילה של מנוחה במקרר.
  • מחממים מחבת טפלון כבדה משומנת קלות ויוצקים שכבה דקה של המסה לתוך המחבת.
  • מטגנים כדקה מכל צד.
  • ביצה עלומה: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים עם 10% חומץ, ויוצקים בזהירות את הביצה פנימה. מבשלים 3 דקות ומעבירים את הביצה לקערה עם מים קרים לעצירת הבישול.
  • מקפלים את הקרפ על עצמו ובכיס שנוצר מניחים את הביצה. מוסיפים גילוחי גבינת גרוייר או פרמז'ן,
  • מפזרים מעט עירית ומגישים מייד.

 

לחם אירי מקמח כוסמת ומלא שירן כרמל, סגנון: מאיה לבנת הרוש

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: שעה וחצי | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות: 4 יחידות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

500 גרם מים


500 גרם קמח כוסמת


225 גרם קמח מלא


12 גרם שמרים לחים


17 גרם מלח


אופן הכנה:

  • לשים את כל המרכיבים פרט למלח במהירות נמוכה כ-2 דקות.
  • מעבירים למהירות בינונית ולשים 8 דקות נוספות. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.
  • מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  • מוציאים את האוויר מהבצק, ויוצרים כדורים במשקל 450-500 גרם כל אחד.
  • מעצבים לצורה הרצוייה ומתפיחים שוב כשעה וחצי.
  • יוצרים חריץ לאורך הלחם ואופים בחום 200 מעלות כ-30-40 דקות.
  • יש להחדיר לחות לתנור בדקות הראשונות של האפייה.
  • טיפ: לקבלת מראה כפרי ניתן לפזר על הכיכר מעט קמח מעורבב עם סולת.

 

תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

בטור הקודם הכנו לחם תבלינים ולחמניות אוברנייה

רוצים עוד מתכוני מאפים? כנסו לאלה:
מאפינס גבינות וזיתים

עוגיות כוסמין עם דבש ושקדים
פחזניות גבינה פיקנטיות
פרחי שמרים עם נוטלה וקינמון

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10