אוכל
מתכון לפשטידת בצל וגבינות ללא גלוטן
 פשטידת בצל וגבינות ללא גלוטן   צילום : קרן ביטון כהן 
איילת הירשמן מכינה פשטידת בצל וגבינות קלה להכנה ללא טיפת קמח. חוץ מהיתרונות הבריאותיים, אין ספק שמדובר על מתכון טעים שמתאים בול לאירוח

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעהתבנית 20*30 | רמת קושי: קל

מצרכים:

3 כפות שמן זית


2 כרישות, החלק הלבן בלבד, פרוסות דק


5 בצלים לבנים, קצוצים דק


1 כפית סוכר


1 תיבולית עשבי תיבול קנור


מלח, פלפל שחור


1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה


1 קוביה (250 גרם) גבינת פטה, מפוררת


3 ביצים


1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול (15% שומן)


1/2 כוס שמיר קצוץ דק


1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק


תרסיס שמן זית


אופן הכנה:

  • מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, הכרישה, הסוכר, מלח ופלפל ואת תיבולית עשבי התיבול.
  • מטגנים 15-20 מעל להבה בינונית עד שהבצל והכרישה מתרככים ומזהיבים.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית בתרסיס שמן זית.
  • מערבבים בקערה את שתי הגבינות, השמנת, הביצים, השמיר והפטרוזיליה.
  • מעבירים אל תערובת הגבינות את הבצל והכרישה ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התערובת המאוחדת לתבנית ומשטחים בצורה אחידה.
  • אופים 40 דקות או עד שמתקבלת פשטידה יציבה מאוד וזהובה מאוד.
  • כדאי להגיש לצד סלט ירוק.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10