אוכל
מתכון לסלט פתיתים עם גרגרי חומוס וגבינת פטה
 פתיתים מפתיעים בסלט קליל לקיץ   צילום : oah1611 - Fotolia.com 
מתכון מעולה למנה קלה וטעימה שאפשר להכין מראש ולקחת לעבודה: סלט פתיתים וגרגרי חומוס עם עשבי תיבול וקוביות גבינת פטה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל

המתכון באדיבות קנור

מצרכים:

חבילה אחת (500 גרם) פתיתים עגולים


כוס וחצי גרגרי חומוס מבושלים עד ריכוך (אפשר גם מקופסת שימורים)


200 גרם גבינת פטה או בולגרית, חתוכה לקוביות


חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק


2 קוביות תיבול שאוהבים


4 כפות שמן סויה או קנולה


5-6 כפות שמן זית


מיץ מחצי לימון


3 כוסות מים


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:

  • מחממים בסיר את שמן הסויה/קנולה ומוסיפים את הפתיתים. מטגנים כדקה.
  • ממיסים את התיבוליות בכוס מים רותחים, ומוסיפים לסיר ביחד עם שתי כוסות מים נוספות (סה"כ 3 כוסות מים).
  • מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה 20 דקות, עד שהפתיתים התבשלו לחלוטין. מכבים את הלהבה ומשאירים לעוד 10 דקות מנוחה, לאחר מכן מערבבים את הפתיתים ונותני להם להתקרר.
  • מעבירים את הפתיתים המבושלים לקערה ביחד עם גרגרי החומוס והפטרוזיליה הקצוצה.
  • מוסיפים שמן זית, מיץ לימון ומלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומגישים עם קוביות גבינת הפטה מעל. כדאי להגיש ביחד עם סלט ירקות קצוץ.

 

לעוד מתכונים בקלי קלות:

חזה עוף בצ'ילי מתוק

ירקות מוקפצים על אורז

תפוחי אדמה אפויים עם פפריקה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10