אוכל
מתכון לגלילות עוף בגריל
 ירקות ארוזים בגלילות עוף בגריל   צילום : מארק חסין 
מארק חסין חוזר אלינו עם מתכון נפלא לגלילות עוף במילוי בצל ירוק וסלרי העשויות בגריל ומוגשות עם רוטב מתוק-חריף שמשדרג את המנה. צורת ההגשה אלגנטית ומתאימה גם לאירועים מיוחדים

קשה להישאר אדישים למנה הזו, היא פשוט נראית מעולה.

וידוי: אני אוהב עוף, על כל צורותיו השונות. נראה לי שניסיתי אותו בכל הצורות האפשרויות, וזו לדעתי המוצלחת ביניהן.

 

נתקלתי בגרסת הבקר של המנה הזו באחת מהמסעדות הויאטנמיות באזור, כשהתחשק לי משהו קל יחסית ודל בקלורית אז הזמנתי אותה. קיבלתי ערימה של גלילות בקר עם רוטב נוק צ'אם (Nuoc Cham) - שהיה דליל במקרמו, צבעו ורדרד עם חתיכות גזר וחלפיניו, המלצר הסביר לי שהדרך הכי טובה לאכול את הגלילות היא לתפוס אותה ביד, לצבוט את הקצה ולטבול עמוק ברוטב, ככה שהוא "ייכלא" בתוך הגלילות ולתת ביס. האמת - צדק. הרוטב, מתקתק וחריף קלות, שוטף את הגלילה הצלויה עם הירקות הקראנצ'יים והטעם של הבקר הצלוי פשוט מעולה.

 

כמובן שיום למחרת ניסיתי את המנה בבית, הפעם עם עוף, ויצא לא פחות טעים, ואולי אפילו יותר - כי את הרוטב עשיתי בדרגת חריפות גבוהה יותר. הבונוס הוא שהמנה הזו יוצאת אסתטית ויפה בנוסף לטעם המשגע שלה.

 

מחפשים דרך מעניינת לטפל בחזה עוף? יאללה לעבודה.

 

>> בטור הקודם הכנו פיצה מבצק כרובית

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות: 9 גלילות עוף | רמת קוש: קל

מצרכים:


3 חזות עוף פרוסות דק (כל חזה עוף 3 גלילות)


חבילה של נבטים


3 גבעולי סלרי, ברוחב חזה העוף, פורסים דק-דק


3 בצלים ירוקים, ברוחב חזה העוף, את החלק הירוק משאירים כמו שהוא, והחלק הלבן פורסים דק דק


מלח ופלפל לפי הטעם


חבילה של עירית (לקשירת הגלילות)


2-3 כפות שמן זית


 

לרוטב נוק צ'אם:

 

3 כפות רוטב דגים


2 כפות מירין


2 כפות סוכר חום


1/2 גזר, קצוץ דק


2 שיני שום, קצוצות דק


פלפל חריף אחד, קצוץ דק


1/4 כוס מיץ מלימון/ליים


אופן הכנה:

  • על משטח עבודה פורסים את חזות העוף, ממליחים ומפלפלים משני הצדדים. בחלק שקרוב אליכם, מניחים בערימה נבטים, סלרי ובצל ירוק. מגלגלים את העוף ומוודאים שהוא הדוק היטב, משחילים את העירית מתחת לגלילה וקושרים בזהירות (שהעירית לא תיקרע).
  • לחמם מחבת פסים, אם יש, למשך 5-6 דקות שתהיה ממש חמה. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומניחים את הגלילות על המחבת ככה שהפתח מונח כלפי מטה. צולים 5 דקות מכל צד, אם רוצים להעמיק את סימני הצריבה על הגלילות - מניחים לעוד 2 דקות נוספות.
  • הרוטב: מניחים את כל המצרכים בקערה וטורפים היטב עד שהסוכר מתמוסס פנימה. זהו, מוכן.

 

ועכשיו לא לשכוח, לצבוט מצד אחד, להטביע ברוטב, ולנגוס. נו, מה אתם אומרים?


מארק חסין

המתכון מתוך הבלוג Improvising Food של מארק חסין. שם תוכלו למצוא את המתכון הזה ומתכונים נוספים גם בגרסתם באנגלית.


מחפשים עוד מתכוני עוף? נסו את אלה:

שוקי עוף ברוטב ברביקיו ודבש

חזה עוף אפוי בציפוי אגוזים וקוואקר

פסטיה במילוי עוף

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10