אוכל
מתכון לעוגת פירות העונה
 עוגה קלה להכנה עם כל פרי זמין שיש בבית   צילום : חיה אילונה דר 
סוף השבוע הגיע וחיהל'ה אופה עוגת פירות עם אפרסקים וענבים שחורים וזיגוג חמצמץ מעל. פרוסה מהעוגה הזו לצד הקפה של הבוקר ואתם מסודרים

כתמיד נותרים במקרר מיני פירות העונה ורגע לפני שנשליכם נוכל לנצלם ולהכין עוגת פירות נפלאה ובזריזות רבה.


לאחר שהעוגה מצטננת קלות מצפים אותה בזיגוג סוכר מעט חמצמץ והעוגה מקבלת מראה מושך ומפתה. מתאימה לקפה של בוקר או אחר הצהרים ובכלל לכל עת שנרצה.


>> בטור הקודם הכנו עוגת שמרים עם שוקולד נוטלה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | תבנית קוגלהוף 26 | רמת קושי: קל

מצרכים:


4 ביצים


3/4 כוס סוכר


1/2 כפית תמצית וניל


כוס שמן


2 כוסות קמח תופח


1/2 כוס קוקוס


250 מ"ל שמנת מתוקה


1/2 כפית סודה לשתייה


4 אפרסקים


ענבים שחורים ללא חרצנים (כ-30)


כפית קינמון


 

לזיגוג:


6 כפות אבקת סוכר


2 כפות מים


6 טיפות מיץ לימון


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • משמנים את כל שטח התבנית (למי שאין תבנית קוגלהוף ניתן להשתמש ב-2 תבניות אינגליש קייק), זורים מעט קמח והופכים את התבנית לניעור.
  • קולפים את האפרסקים וחותכים לקוביות, שוטפים את הענבים וזורים על הפירות את הקינמון.
  • מקציפים את הביצים במיקסר עם הסוכר במשך 6 דקות, עד שיש תפיחה בהירה.
  • עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הוניל בקיפול.
  • מוסיפים את יתר החומרים לסירוגין בתנועות קיפול במטרף ידני או במרית.
  • בסוף מוסיפים את הפירות. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  • אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים.
  • הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג עד שמתקבל מרקם סמיך, לבן-חלבי, ניתן להוסיף טיפה מים במקרה הצורך.
  • יוצקים את הזיגוג על העוגה אחרי שהתקררה לטמפרטורת החדר.

חיה אילונה דר

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח.


מחפשים מתכונים עם פירות? נסו את אלו:
טארט עם קרם שוקולד ופירות אדומים
עוגת מוס פירות טרופיים
קינוח ברד עם פירות אדומים
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10