אוכל
סמוסה הודית • כיסונים מטוגנים במילוי תפו"א ואפונה
 סמוסה הודית, כיסון פריך ומלא בטעמים   צילום : שירן כרמל 
אנחנו ממשיכים במסע הכיסונים מסביב לעולם עם חגי לרנר, היום ננחת בהודו ונלמד להכין סמוסה הודית - כיסוני בצק פריכים ומטוגנים, עם המון תבלינים, כראוי לאוכל הודי, במילוי של תפו"א ואפונה. את הסמוסה נגיש לצד מטבל של ראיטה, הגרסה ההודית לצזיקי

אחת ההוכחות החותכות לכך שהודו היא גן עדן לצמחונים מבחינה קולינארית, היא הסמוסה. למרות שהמלית צמחונית לגמרי, זהו כיסון פריך ומלא בטעמים, תודות כמובן לשימוש הרחב בתבלינים שונים.

 

הפעם הכנתי ממש "מיני" סמוסה, זה מצריך מעט סבלנות ומתאים כחטיף בגודל ביס. למי שאין סבלנות מומלץ לעבוד עם עיגולי בצק בקוטר גדול יותר. הראיטה לצידה נגיש את הסמוסה היא הגרסא ההודית לצזיקי, מטבל יוגורט המצנן ומאזן את המנה.

 

>> בטור הקודם חגי הכין פנזרוטי איטלקי במילוי גבינות ועגבניות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות: 20 יחידות קטנות | רמת קושי: קשה

מצרכים לבצק:


160 גרם קמח


1/4 כפית מלח


2 כפות שמן


50 מ"ל מים


מעט זרעי קצח


 

למלית:

 

2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם


3 כפות אפונה קפואה, מופשרת


בצל קטן, קצוץ דק


2 כפות שמן


מעט חמאה


כף ג'ינג'ר מגורד


שן שום כתושה


1/2 פלפל חריף, קצוץ


1/2 כפית זרעי כמון


1/2 כפית זרעי כוסברה


1/2 כפית כורכום טחון


1 כפית מלח


פלפל לפי הטעם


 

לראיטה:

 

מיכל יוגורט 4.5% (יווני, דנובה וכדומה)


מלפפון, מגורד גס


10 עלי נענע, קצוצים


מעט צ'ילי יבש גרוס


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:

  • הבצק: בקערה בינונית מניחים את הקמח. ממיסים את המלח במים ומוסיפים לקמח.
  • מוסיפים גם את השמן והקצח ומערבבים עד קבלת בצק יחסית קשה.
  • לשים את הבצק במשך כמה דקות, מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה למשך חצי שעה, בטמפרטורת החדר.
  • המלית: קולים על מחבת יבשה את זרעי הכוסברה והכמון במשך 2 דקות.
  • לאחר הקלייה כותשים מעט את זרעי הכוסברה והכמון בעזרת עלי ומכתש או גב של כף עץ גדולה בתוך קערית.
  • מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן והחמאה, במחבת בינונית, עד שהבצל מזהיב קלות.
  • בינתיים קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות קטנות.
  • מוסיפים למחבת את הפלפל החריף, השום והג'ינג'ר ומטגנים כחצי דקה.
  • מוסיפים את כל התבלינים היבשים, אחריהם את האפונה ולבסוף את קוביות תפוחי האדמה.
  • מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש לצינון.
  • מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי 2 מ"מ לערך (מי שברשותו מכונת פסטה, כדאי להגיע למס' 6-7). קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ, בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר דומה.
  • חותכים כל עיגול לשניים ומורחים מעט מים על חלקו הישר של כל חצי עיגול.
  • מרימים וסוגרים לקונוס קטן על ידי הדבקת החלק המרוח במים.
  • מניחים כפית מהמלית בתוך הקונוס וצובטים את הבצק שנותר לסגירת מעין משולש.
  • מניחים את הסמוסות על משטח מקומח קלות.
  • הכנת הראיטה: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  • טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך. שומרים בקירור.
  • הטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן ומחכים שיתחמם. מטגנים את הסמוסות בשמן החם בקבוצות של 6-7 יחידות כל פעם.
  • מעבירים לנייר סופג ומגישים חם לצד הראיטה.

 

השף חגי לרנר, מרכז קורס בישול בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

 

מחפשים עוד מתכונים הודים? נסו את אלה:

ביראני - אורז הודי עם פרגיות

באג'י כרוב

בניפורי

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10