אוכל
מתכון לפסטה עם כדורי עוף ונענע ברוטב עגבניות
 פסטה בריאה שילדים אוהבים   צילום : קרן ביטון כהן 
מכניסים גיוון לארוחה המשפחתית - מתכון לקציצות עוף עסיסיות עם קוואקר ונענע ביחד עם רוטב עגבניות עשיר ופסטה

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

חבילת פסטה קצרה (פוזילי, פנה)


 

לכדורי העוף:


400 גרם חזה עוף טחון


3 כפות גדושות קוואקר


ביצה גדולה


עלים מ-6 גבעולי נענע, קצוצים דק


רבע צרור פטרוזיליה, קצוצים


מלח ופלפל לפי הטעם


 

לרוטב:

 

3 גבעולי סלרי, קצוצים


4 גזרים, קצוצים


קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות


1-2 כפות סוכר חום


חבילה קטנה רסק עגבניות


3-4 שיני שום כתושות או פרוסות


2 כוסות מיץ עגבניות או מים


קורט אורגנו מיובש


עלים מ-8 גבעולי טימין


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

מתחילים עם כדורי העוף:

  • מערבבים את כל המצרכים לכדורי העוף בקערה גדולה ולשים מעט את התערובת.
  • מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור.
  • מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים על מגש.
  • חוזרים על התהליך עם כל תערובת הבשר הטחון.
  • מכסים את המגש עם הכדור בשר בניילון נצמד ומעבירים למקרר (או לחילופין מניחים ישר בתוך הרוטב).

מכינים את הרוטב:

  • מאדים בסיר מעל חום בינוני עם מעט שמן צמחי את הסלרי והגזר הקצוצים, תוך כדי ערבוב, כ-5-6 דקות, עד שמתחילים להתרכך.
  • מוסיפים את השום הפרוס, עשבי התיבול, רסק העגבניות ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • מגבירים את החום ומטגנים מעל חום גבוה כ-2 דקות, התהליך עוזר לשפר את טעם רסק העגבניות.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מיץ העגבניות (או המים) ומעט סוכר ומערבבים היטב.
  • נותנים לרוטב להתבשל על להבה בינונית/נמוכה כחצי שעה בבעבוע עדין - אם הוא נראה סמיך מדי ניתן להוסיף מים.
  • מוסיפים פנימה את כדורי העוף בזהירות, כך שיהיו מכוסים ברוטב.
  • מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
  • מבשלים בבעבוע עדין כ-12 דקות או עד שכדורי העוף התבשלו לחלוטין.
  • מבשלים את חבילת הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
  • לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם סוכר או מלח ופלפל.
  • מסננים את הפסטה ובעודה חמה מעבירים לצלחות הגשה.
  • מניחים 3-4 כדור בשר לאדם ביחד עם הרוטב מעל כל מנה ומגישים מיד.

 

קרן ביטון כהן
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10