אוכל
גושגידה • מתכון לכיסונים בוכריים במילוי בשר
 קציצה חמה עטופה בתוך בצק שמרים רך   צילום : שירן כרמל 
נעים להכיר: הגושגידה - כיסונים בוכרים במילוי בשר בקר, בצל וכוסברה. כמעט בלתי אפשרי לעמוד בפני השילוב של הבשר המתובל עם מעטפת הבצק החמה. את הלחמניות מגישים בליווי סחוג ירוק וטחינה חמצמצה

כשהכיסונים האלו יוצאים מהתנור הם תמיד מזכירים לי קבב בפיתה. מעין קציצה חמה עטופה בתוך בצק שמרים רך וטעים.

 

בגרסא המקורית למאפה אין כוסברה, אבל הפעם הרשיתי לעצמי להוסיף ירק ברוח המטבח הבוכרי. יחד עם זרעי הכמון המפוזרים על הלחמניות מדובר במאפה משגע עם טעמים יוצאי-דופן


>>בטור הקודם הכנו בורקיטס במילוי מנגולד וגבינות

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 וחצי שעות | כמות: 15 יחידות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:


500 גרם קמח


250 מ"ל מים


1 כף שמרים יבשים


1/2 כפית זרעי אניס


1/2 כפית זרעי שומר


10 גרם מלח


10 גרם סוכר


5 כפות שמן


מעט זרעי כמון לזרייה


ביצה טרופה להברשה


 

למלית:


300 גרם בשר בקר או טלה טחון, מומלץ עם 15-20% שומן לערך


2 בצלים קצוצים דק


1 כף שטוחה מלח


1 כפית זרעי כמון שלמים


חצי צרור כוסברה קצוץ דק


מעט פלפל שחור טחון טרי


 

אופן הכנה:

  • הבצק: בקערת המיקסר בעזרת וו לישה, או בקערה רגילה, מערבבים את כל חומרי הבצק עד קבלת בצק אחיד יחסית.
  • ממשיכים בלישה במשך 7 דקות לערך, עד שהבצק חלק ואלסטי.
  • מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד כשעה עד שעה וחצי לערך.
  • המלית: מערבבים את הבצל הקצוץ עם המלח ומניחים במסננת למשך חצי שעה, על מנת שהבצל יגיר את הנוזלים.
  • סוחטים את הבצל היטב ושמים בצד.
  • מוסיפים לקערה את כל חומרי המלית, מוסיפים את הבצל ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.
  • מוציאים את הבצק מן הקערה וטופחים עליו כדי להוציא את כל האוויר שנשאר בו.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעלה בעובי 3 מ"מ לערך.
  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר דומה.
  • מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול ומורחים מעט מים על היקפו.
  • סוגרים את הקצוות כמעין "שק" מעל המלית. מסובבים את שולי הבצק ומכווצים אותם, צובטים ומהדקים.
  • הופכים את הלחמניות הממולאות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשצד התפר כלפי מטה.
  • מכסים את תבנית האפייה בניילון בצורה רופפת ומתפיחים למשך 20 דקות נוספות בטמפרטורת החדר.
  • בזמן שהלחמניות תופחות, מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את הכיסונים בביצה טרופה ומפזרים מעט זרעי כמון מעל.
  • אופים למשך 25-30 דקות, עד הזהבה עמוקה.
  • מגישים את הכיסונים חמים כמו שהם או בליווי סחוג ירוק וטחינה חמצמצה.

 

השף חגי לרנר, מרכז קורס בישול בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים מלוחים? נסו את אלה:

לחמניות יים אדום ובזיליקום

בורקס גבינה ותרד

לחמניות בצל וזיתים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10