אוכל
מתכון לאניולוטי במילוי דלעת וגבינות
 אניולוטי ממולאים דלעת צלויה   צילום : שירן כרמל 
הטיול שלנו מסביב לעולם מגיע בקרוב לקיצו, אבל לא לפני שנעבור באיטליה, ארץ הפסטות, עם אניולוטי במילוי דלעת צלויה, ריקוטה ופרמזן ברוטב של חמאת מרווה

כשמדובר על פסטה ממולאת, לאיטלקים יש המון אפשרויות ולעיתים לאותה צורה שמות אחרים בחבלי ארץ שונים.

המתכון הזה הוא דווקא של שף אמריקאי, אבל אחד שמבין דבר או שניים באוכל - תומס קלר.

הפעם נכין בצק עשיר בחלמונים, חלק ונוח מאוד לעבודה. צורת הקיפול החכמה יוצרת "כריות" שמנמנות בעלות קפל המחביא מעט רוטב.

 

>> בטור הקודם חגי הכין ורניקס במילוי תפו"א

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות: 25-30 כיסונים (4 מנות) | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק פסטה:

 

225 גרם קמח 00 איטלקי או קמח לבן רגיל


6 חלמונים + 1 ביצה


1/2 1 כפיות שמן זית


1 כף חלב


 

למלית:


1/2 קילו דלעת קלופה, חתוכה לקוביות קטנות


3 כפות שמן זית


1 ראש שום שלם עם הקליפה


5 עלי מרווה


100 גרם גבינת ריקוטה


3 כפות גבינת פרמזן מגורדת


1 חלבון ביצה


מלח ופלפל


 

להגשה:


50 גרם חמאה


5-6 עלי מרווה


שבבי פרמזן (מכינים עם קולפן ירקות)


מלח ופלפל


 

אופן הכנה:

 

המלית:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • פורסים נייר אפייה על תבנית שטוחה ומניחים מעליו את קוביות הדלעת ועלי המרווה.
  • מטפטפים את שמן הזית מעל ומתבלים במלח ומעט פלפל.
  • את ראש השום מורחים במעט שמן זית, עוטפים בנייר כסף ומניחים לצד הדלעת.
  • אופים בתנור 20-30 דקות, עד שהדלעת משחימה מעט ומתרככת והשום רך לגמרי. מצננים.
  • שומרים 5-6 קוביות דלעת צלויות להגשת המנה (בהמשך).
  • את שאר הדלעת הצלויה מניחים בקערה ומוסיפים לה את יתר חומרי המלית ו"סוחטים" פנימה את שיני השום הרכות.
  • מערבבים עד קבלת מלית אחידה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מעבירים לשק זילוף.

 

הבצק:

  • בקערת מעבד מזון מעבדים את כל החומרים לפירורים גדולים ורכים.
  • מוציאים מן המעבד ולשים, על משטח עבודה, 5-6 דקות עד קבלת גוש בצק אחיד.
  • עוטפים בניילון ושומרים בקירור חצי שעה לפחות.
  • מרדדים את הבצק בעזרת מכונת פסטה לעובי מספר 7 ופורשים על משטח עבודה מקומח יריעה לרוחב.
  • חוצים את הבצק באמצע לכל אורכו, לקבלת שתי רצועות.

האניולוטי:
  • מזלפים מהמלית פס דק (בקוטר 1 ס"מ) לאורך כל רצועה בשני שליש הבצק הקרוב אלינו.
  • מכסים את המלית בעזרת יריעת הבצק כך שלאחר הקיפול נותרים מעט שולי בצק מעל "צינור" המלית.
  • סוגרים את המלית בעזרת הבצק, גם בשני הקצוות.
  • בעזרת האגודל והאצבע, "צובטים" את המלית העטופה בבצק ויוצרים מעין "כריות" ברוחב 2 ס"מ.
  • בעזרת גלגלת פיצה או סכין, חותכים את הבצק בנקודת הלחיצה ויוצרים את הכיסונים ה"אניולוטי".
  • שומרים על מגש מקומח, מכוסה בניילון עד הבישול, או מקפיאים ומבשלים בהזדמנות אחרת, ממצב קפוא.
  • מביאים סיר ובו שפע מים, לרתיחה. מוסיפים למים חופן מלח ומבשלים את האניולוטי 3 דקות.

הרוטב:
  • במקביל לבישול האניולוטי, מחממים במחבת רחבה את החמאה, קוביות הדלעת ששמרנו ועלי המרווה, עד שהחמאה נמסה ומבעבעת מעט.
  • מסירים מן האש ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • כשהאניולוטי מוכנים מעבירים למחבת בעזרת כף מחוררת ומערבבים בעדינות על אש קטנה עד ציפוי ברוטב.
  • מחלקים את הפסטה ותוכן המחבת לצלחות הגשה.
  • מפזרים מעל שבבי פרמזן ומגישים.

השף חגי לרנר, מרכז קורס בישול בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה:

מאפה פסטה עם גבינות וכרובית

טורטליני במילוי תרד וגבינת עיזים

ניוקי ריקוטה וצ'ילי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10